Parvelan Retu juoksi Evartin kintereillä uuden ennätyksensä Suurmestaruusajossa – samalla se kohenteli sijoitustaan Kuninkuusravirankingissa

Parvelan Retu, Kuninkuusravit
Parvelan Retu (9) ja Evartti (2) kävivät jälleen tiukan taiston voitosta, tällä kertaa Suurmestaruusajossa Mikkelissä. Arkistokuva viime kesän Kuninkuusraveista: Juho Hämäläinen, Suomen Hippos

Parvelan Retu juoksi viikonlopun Mikkelin St Michel -ravien Suurmestaruusajossa uuden henkilökohtaisen ennätyksensä, 18,5.

Kilpailussa Retu tuli maaliin toisena, uuden absoluuttisen Suomen ennätyksen juosseen Evartin kintereillä. Uusi Suomen ennätys kirjattiin lukemiin 18,4.

Hippoksen tiedotteessa todetaan, että Mikkelin ravirata on tunnettu nopeudestaan, ja lauantain olosuhteita kehutaan erinomaisiksi. Ensimmäiset 500 metriä juostiin aikaan 14,5 ja tuhat metriä aikaan 16,7. Viimeinen väliaika oli 21,0.

Kaiken kaikkiaan viisi ensimmäiseksi sijoittunutta hevosta alitti kilpailussa 19-ajan.

Evartin valmentaja Antti Ojanperä antoi tunnustusta absoluuttisesta Suomen ennätyksestä myös kanssakilpailijoille.

– Nämä ovat tosi kovia hevosia, ja koko jengi teki kovia tuloksia. Mahtavaa urheilua, hän hehkutti Hippoksen tiedotteessa.

Toiseksi Kuninkuusravirankingissa

Sijoituksensa myötä Parvelan Retu nousi toiseksi Kohti Kuninkuusraveja -pisteytyksessä ja tiputti Mikkelissä kuudenneksi sijoittuneen H.V. Tuurin rankingissa kolmanneksi.

Kuninkuusravien pääkilpailujen osallistujavalinnat perustuvat avoimeen Kohti Kuninkuusraveja -pisteytykseen. Hippoksen tiedotteessa kerrotaan, että siinä hevoset keräävät osallistumiseen oikeuttavia Kuninkuusravipisteitä erikseen valituista lähdöistä. Viimeiset pisteet kunkkarikisaan olivat jaossa juuri Mikkelissä.

Kuninkuuskisaan pääsee varmasti mukaan kymmenen eniten pisteitä kerännyt hevosta. Näin ollen elokuun ensimmäisen viikonlopun kuninkuuskilvassa mukana ovat ainakin eniten pisteitä kerännyt Evartti, Parvelan Retu, H.V. Tuuri, Caijus, Veeran Poika, Sheikki, Herra Heinämies, Virin Urho, Suvelan Rinssi ja Kartier.

Leave a Comment