50 vuotta sitten: Fortunan naisjoukkue hopealle

vanha vuosikerta, Fortunan pesäpallo
Fortunan hopeamitalijoukkue.

Talvella toimintansa aloittanut Fortunan naisten pesäpallojoukkue on päässyt sarjaottelujen ja myös voiton makuun: sunnuntaina helteisellä Ikaalisten sorapintaisella hyvällä kentällä otti näet Fortuna hopeaa ratkaistaessa piirin mestaruutta.

Lue lisää: Kaikki 50 vuotta sitten -jutut löytyvät Silloin ennen -sivustolta. 

Loppuottelussa oli Ikaalisten Urheilijat – kokenut joukkue – odotetusti hieman parempi. Se vei mestaruuden juoksueroin 16–7.

Fortunan juoksut toivat Kerttu Koivulehto, Kaija Saarelainen, Jaana Saramäki, Anu ja Heli Koppanen, Liisa Sihvo ja Vuokko Kammonen; juoksujen lyöjät Koppaset sekä Kammonen, Leena Luodes ja Kerttu Kanerva. Kaksi tuli harhaheitolla, yksi liioilla väärillä syötöillä. –

Tätä ennen kukisti Fortuna Tampereen KOO-VEEn, tunnetun jääkiekkoseuran naisjoukkueen, 12–6. Oriveden lyöntimylly jauhoi yllättäen vastustajan takakentän rikki. Erityisesti kunnostautui Kerttu Kanerva, jonka kanuunalyönnit olivat vastustamattomia. Hän löikin neljä juoksijaa kotipesän turviin ja otti kaiken kukkuraksi kunnarin.

Toinen kunnarityttö oli Heli Koppanen, jonka läpilyönti toi kolme tavallista sekä hirvenaskeliselle pellavapäätytölle kunniajuoksun. Muut juoksun sivaltaneet: Anu Koppanen, Liisa Sihvo ja Raija Saarelainen. Juoksuja toi joukkueen jokainen, mainittujen lisäksi Ritva Järvi.

E.m. lisäksi kuuluivat Fortunan joukkueeseen Terttu Saikkonen, Elli Mattila ja Leena Viskari. –

Väliottelussa nujersi Ikaalinen Tampereen 22–3. Oriveden joukkueen parhaina palkittiin lukkari Raija Saarelainen ja 2-pesä Kerttu Kanerva, mutta ylipäätään koko yhdeksikkö, eritoten etukenttä ja polttolinja, teki tehtävänsä outopintaisella kentällä yllättävän positiivisesti.

Juttu on julkaistu Oriveden Sanomissa 12.7.1973. Se julkaistaan uudestaan juuri sellaisena kuin se on 50 vuotta sitten lehdessä ollut.

Leave a Comment