Ilona Rahkonen täräytti Lempäälän hyppykarnevaaleilla jokaisessa lajissaan kolmen joukkoon – pituudessa hän oli ykkönen, mutta kahdessa muussa lajissa hän hämmästytti hurjilla ennätystuloksillaan

Oriveden Ponnistuksen Ilona Rahkosen uurastuksesta Lempäälän hyppykarnevaaleilla tuli kolmen mitalin arvoinen torstaina.

T11-sarjassa kisaava Rahkonen osallistui Lempäälässä kolmiloikkaan, pituushyppyyn ja korkeushyppyyn. Jokaisesta lajista hän siis myös nappasi palkintopallisijan.

Päivä alkoi kolmiloikalla, joka on Rahkoselle sivulaji. Hän ei ollut tehnyt lajissa vielä laisinkaan tulosta tällä kaudella. Tilastoihin kirjattu ennätystulos oli 810, mutta siitä tuli historiaa heti ensimmäisellä kisahypyllä, jolla Rahkonen hyppäsi 875.

Kisassa hypättiin neljä kierrosta ja Rahkonen kohensi ennätystään hyppy toisensa jälkeen. Toisella kierroksella hän hyppäsi 891 ja kolmannella 899.

Ennen viimeistä hyppykierrosta Rahkonen oli kisassa neljäntenä. Kolmanneksi oli juuri kolmannella kierroksella hypännyt Noormarkun Nopsan Julia Sjöholm tuloksella 902.

Rahkonen venytti kuitenkin vielä neljännellä hypyllään yli yhdeksään metriin. Mitta näytti tulosta 903 eli Rahkonen voitti senttikamppailun ja nousi kisassa kolmanneksi, kun Sjöholm ei parantanut tulostaan viimeisellä hyppykierroksella.

Kisan voitti Hämeenlinnan Tarmon Eerika Lonka tuloksella 926 ja toiseksi tuli Hämeenlinnan Tarmon Erika Lindberg tuloksella 910.

Pituus ei meinannut sujua

Pituushyppypaikalla Rahkonen ei saanut askelmerkkiä kohdalleen. Tällä kaudella ennätyksensä 445 hypännyt Rahkonen joutui tyytymään ensimmäisellä kierroksella alle neljän metrin tulokseen.

Toisella yrityksellä mitaksi tuli 403. Sillä Rahkonen oli jo voittokamppailussa mukana, sillä kahden kierroksen aikana vain kaksi kilpailijaa oli ylittänyt neljä metriä. Toinen heistä oli 402 hypännyt Eerika Lonka.

Kolmannella kierroksella kärkikaksikko ei parantanut tuloksiaan, joten Rahkonen piti yhä kärkisijaa. Neljännellä hyppykierroksella Punkalaitumen Kunnon Mette Häkkinen hyppäsi kärkikaksikon kanssa samalle metriluvulle. Tulokselle 402 hän ei kuitenkaan pystynyt ottamaan toista sijaa, sillä Lonkan sarjasta löytyi kolme yli neljän metrin hyppyä. Viimeiselläkin kierroksella hän ponkaisi 402.

Rahkonen teki lopulta selvän eron muihin kisaajiin hyppäämällä viimeisellään 424.

Korkeudessakin vielä voitossa kiinni

Noin tunti pituuskisan jälkeen Rahkonen oli jo korkeushyppypaikalla. Tällä kaudella ennätyksensä 125 hypännyt Rahkonen aloitti kisan korkeudesta 107. Sen ja kolme seuraavaa korkeutta Rahkonen ylitti ensimmäisillä yrityksillään.

Ensimmäinen pudotus tuli ennätyskorkeudesta 126. Rahkonen ylitti sen kuitenkin toisella yrityksellään ja varmisti jo tässä vaiheesta kisasta hopeasijan.

Voitosta Rahkonen kävi tiukan kamppailun Tampereen Pyrinnön Noora Hämäläisen kanssa. Kumpikin heistä ylitti korkeudet 129 ja 132 kolmannella yrityksellään. Kolmen sentin korotus korkeuteen 135 oli kuitenkin molemmille liikaa ja se jäi heiltä ylittämättä.

Kisan voitti Hämäläinen, sillä hän ylitti korkeuden 126 ensimmäisellä yrityksellään. Hämäläisen ennätys oli ennen kisaa ollut 128, joten kumpikin voittotaistelussa mukana ollut urheilija paransi korkeusennätystään useita senttejä.

Rahkosen päivän saldo oli siis kulta pituushypystä, hopea korkeudesta ja pronssi kolmiloikasta. Lisäksi kolmiloikassa ja korkeudessa hän teki uudet ennätyksensä.