Mistä tietää, että on kesä? – no siitä, kun tapahtumia on tarjolla yllin kyllin

Viime viikonloppu Oriveden seudulla tuntui täysin kesältä eikä pelkästään sen takia, että aurinko paistoi ja oli lämmintä. Syynä oli se, että perinteisesti kesän avannut tapahtuma Vanhat talot ja pihat pääs­tiin tänä vuonna järjestämään kuin vanhaan hyvään aikaan.

Ei ollut rajoituksia, ei tarvinnut turvautua videoesittelyihin eikä varautua viime hetken muutoksiin. Nämä olivat asioita, jotka parina edellisenä kesänä tulivat tutuiksi.

Tapahtuma oli saanut myös ihmiset runsain määrin liikkeelle. Monessa paikassa oli mukavaa ruuhkaa, iloinen rupattelu kuului ja kaikui. Se oli todellakin nähtävissä, kuultavissa ja aistittavissa, että taloissa ja pihoissa vierailijoista oli mukava olla taas liikenteessä ja ihmisten ilmoilla.

Viikonloppuna tarjolla oli runsaasti muitakin tapahtumia. Tarjontaa on ollut jopa niin paljon, että joka paikkaan ei ole välttämättä edes ehtinyt. Se onkin yksi kesän merkki, että tarjolla on paljon tapahtumia, joihin voisi osallistua. Kesäpäiviä on vain rajallinen määrä ja niistä halutaan kaikki mahdollinen irti.

Meno tästä vain siis kiihtyy. Kun katsoo esimerkiksi ensi viikonlopun tarjontaa, niin ei Oriveden seudulta tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Tarjolla on muun muassa kesäteatteria, motoristitapahtumaa, tansseja ja vaikka mitä.

Nautitaan siis oman seudun kesämenoista!

Leave a Comment