Kutsumattomia vieraita – kirjoittaja vetoaa luvatta autolla pihassa käyneitä tuomaan paikalle multaa jälkien tasoittamiseksi

Tultuani tässä taannoin lumien sulettua viettämään alkukesän aurinkoista lomapäivää pitkään kesäkäytössämme olevalle mummonmökille Leväslahdelle, katselimme, että nurmikolla näyttäisi olevan oudonnäköiset auton jäljet.

No joku on siinä ilmeisesti kääntänyt autonsa. Viedään eväät ja vaatteet sisälle.

Mennessämme saunalle alapihalle näimme, että siellä on pitkät ja syvät auton jäljet nurmikossa. Selvisi heti, että joku kutsumaton vieras on autolla pihaa kiertänyt. Jäljet johtivat alapihalla olleen, talvella kaadetun koivupöllipinon viereen. Lieneekö ollut halu auttaa ja pilkkoa ne saunapuiksi?

Tarkemmin jälkiä katsottua tuli selväksi, että pehmeän nurmikon takia ajo oli päättynyt saviseen maahan kiinni juuttumiseen.

Avuksi oli talon alustasta haettu lapioita ja kankia, liiteristä lankkuja ja oli varmasti tehty paljon töitä, jotta luvattomalta vierailulta päästäisiin pois.

Mutta nähtyämme nurmikolla myös traktorin jäljet, niin mitä ilmeisemmin sieltä ei omin ja talon lapioiden avuin kuitenkaan pois päästy. Joku lähiseudun traktorin omistaja on nämä luvattomat vierailijat alapihan nurmikolta pois vetänyt.

Talon omistajana vielä luvattomiin vierailijoihin vetoan ja toivon, että vielä kerran kävisitte ja tullessanne toisitte puoli kuutiota multaa, jolla jättämänne jäljet tasoittaisitte.

Ymmärrän, että päästyänne vetoavun auttamana teillä oli halu poistua paikalta, mutta olisi ollut sopivaa, että olisitte siivonnut ja paikoilleen palauttanut käyttämänne talon työvälineet.

Olisin kiinnostunut kuulemaan vieraita traktorillaan pois hinaamaan tullutta henkilöä, miten luvattomat vierailijat joutumistaan nurmikolle jumiin mahdollisesti selittivät.

Sen verran vielä vierailijoille tiedoksi, mikäli eivät sitten autoaan työntämästä ja vetämästä kerinneet huomaamaan, niin mökissä ei talvella eikä myöskään kesällä ole eikä säilytetä mitään sellaista tavaraa, että sen takia siellä olisi syytä käydä.

Pekka Mäkelä

Leave a Comment