Juupajoelle jäteasema – kirjoittaja toivoo, että näin tulee vielä tapahtumaan ja toivottavasti pian

Näemmekö lehdessä joskus tuollaisen otsikon? Toivottavasti.

Pirkanmaan Jätehuolto Oy päätti lopettaa jäteaseman Juupajoelta vuonna 2022 ja kehotti asukkaita käyttämään Oriveden jäteasemaa. Mitä mieltä ovat asukkaat Orivedelle kärräämisestä?

Aina ei kannata eikä ole tarkoituksen mukaista keskittää toimintoja isompiin keskuksiin. Minä en tilannetta pidä ollenkaan hyvänä. Korkeakoskella toiminta oli sopivalla etäisyydellä Juupajoen peräkyliltäkin. Ei tarvinnut lähteä sillä isommallakaan valametilla isoille teille esimerkiksi 58:lle ja 9:lle.

Kunta teki vastineen lopettamisesta, mutta sillä ei ollut vaikutusta. Olisikohan maalaisjärkeä tullut Pirkanmaan Jätehuoltoon, kun uusi toimitusjohtaja on ohjaksissa? Juupajoen kunnanjohtajakin on tuore mies ja omaa varmaan kehittävän asenteen kuntaan liittyvien palveluiden toimivuuteen. Yrittäkää nyt edes tehdä asialle jotain.

Jäteasema oli auki muutaman tunnin ajan lauantaisin ja kesällä lisäksi keskiviikkoisin. Itsekin vein useita kuormia traktorillakin ja pihapiiri pysyi siistinä.

Nyt en lähde Orivedelle kuskaamaan, niin kuin ei ehkä moni muukaan. Mietin, mihin ne kuormat jatkossa kippaan. Oma asenteeni ei salli niitä metsäautotien varteen viemiseen. Toivottavasti ei muidenkaan.

Jäteaseman hoitaja menehtyi ja sen jälkeen ei ilmeisesti löytynyt uutta motivoitunutta ja halukasta hoitajaa. Juha oli palvelualtis ja sosiaalinen. Kiitos hänelle siitäkin työstä, sinne missä nyt lieneekin.

Uskon, että kunnasta löytyy edelleen tila jäteasemalle. Hyvä, jos se olisi niin sanottu läpiajettava malli. Se toisi joustavuutta liikenteeseen.

Tämä asia laitetaan kuntoon heti kesän 2023 aikana, ei vitkutella eikä velmuilla.

Tauno Kaukoniemi

Eläköitynyt Millog Oy:n ympäristöpäällikkö

Juupajoki

Leave a Comment