Orivesiläislähtöinen suunnistaja valittiin MM-kisajoukkueeseen – Sveitsissä heinäkuussa pidettävissä kisoissa edessä on muun muassa viestiosuus

Miia Niittynen voitti toukokuussa keskimatkan SM-kultaa. Nyt hänet on valittu suunnistuksen MM-kisajoukkueeseen. Kuva: Juho-Veikko Hytönen

Orivesiläislähtöinen suunnistaja Miia Niittynen on valittu Suomen joukkueeseen 11.–16. heinäkuuta Sveitsissä käytäviin MM-kisoihin. Niittynen edustaa nykyisin Kalevan Rastia.

Suomen Suunnistusliitto tiedotti valinnoista torstaina. Tiedotteen mukaan Niittynen osallistuu MM-kisoissa pitkän matkan kisaan ja viestiin.

Lue myös: Orivesiläislähtöiselle suunnistajalle keskimatkan SM-kultaa – mestaruus jaettiin kahden urheilijan kesken

Suomen joukkuetta täydennettiin nyt neljällä naisella ja kahdella miehellä. Niittysen lisäksi joukkueeseen valittiin Ida Haapala, Kirsi Nurmi, Maija Sianoja, Touko Seppä ja Topi Syrjäläinen.

Jo aiemmin joukkueeseen oli valittu Merja Harju, Marika Teini, Miika Kirmula ja Olli Ojanaho.

Varalla oleviksi valittiin Aino Mänkärlä, Anu Tuomisto, Teemu Oksanen ja Akseli Ruohola.

Tiedotteessa kerrotaan myös, että Suomen matkakohtainen kiintiö kisoissa on kolme urheilijaa. Naisten pitkälle matkalla Suomi saa kuitenkin asettaa neljä urheilijaa, koska Harjulla on hallitsevana Euroopan mestarina henkilökohtainen paikka.

– Nyt valitussa joukkueessa on paljon kokemusta, mutta myös kolme MM-kisojen ensikertalaista. Näyttökilpailujen perusteella meillä on vielä jonkin verran töitä tehtävänä, joten MM-kisoja edeltävä leiritys on hyödynnettävä tehokkaasti. Kaikkineen koen, että meillä on erinomaiset mahdollisuudet taistella kärkisijoista kuukauden päästä, toteaa päävalmentaja Thierry Gueorgiou tiedotteessa.

Leave a Comment