Piirinmestaruuskultaa Juupajoelle kolmiottelusta – mitalin väri on kirkastunut vuosi vuodelta

Ilona Rahkonen kirkasti viimevuotisen otteluhopeansa kullaksi Ratinan stadionilla. Kuva Ilonan kotialbumista

Oriveden Ponnistusta edustava Ilona Rahkonen voitti keskiviikkona Ratinan stadionilla Tampereella kisailluissa piirinmestaruusotteluissa T11-sarjassa kultaa. Piirinmestaruus irtosi pistein 1046.

Rahkonen johti kilpailua alusta loppuun ja otti lajivoitot 60 metrillä ja pituudessa. Toiseksi tullut Hämeenlinnan Tarmon Eerika Lonka jäi lopulta 72 pisteen päähän pistein 974. Pronssia otti Hämeenlinnan Tarmon Erika Lindberg pistein 892.

Ottelu alkoi 60 metrin juoksulla, aika 9,10 ja 362 pistettä. Ensimmäisen lajin jälkeen Rahkosella oli kymmenen pisteen johto.

Seuraavana lajina oli kuula, jossa hän on aiemmin ollut tällä kaudella hirmuvireessä ja työntänyt parhaimmillaan 8,72. Ottelussa kuula ei kuitenkin oikein lähtenyt sujumaan, sillä ensimmäinen työntö lipsahti kädestä eikä toinenkaan mennyt nappiin. Kolmanteen ja viimeiseen työntöön Rahkonen sai puristettua parhaansa 7,52, jolla kertyi 331 ottelupistettä lisää.

Päätöslajiin pituuteen lähdettiin niin ikään OrPon kisaajan kymmenen pisteen johdossa.

Pituudessa Rahkonen teki hyvän sarjan. Pari päivää aiemmin hypätty oma ulkorataennätys 4,35 parani heti ensimmäisellä hypyllä seitsemän senttiä lukemiin 4,42. Toinen kantoi 4,37 ja viimeisellä hypyllä, jota ennen voitto oli käytännössä jo varmistunut, Rahkonen laittoi vielä ennätyksensä uusiksi, lukemiin 4,45.

Pituudessa hänellä on ollut jo kesän ensimmäisistä kilpailuista lähtien 11-vuotiaiden tyttöjen kauden kotimainen kärkitulos, ensin jaettuna 4,33, sitten 4,35 ja ottelun jälkeen tuo 4,45. Kauaksi ei jäänyt kärkitulos myöskään ottelun kokonaispisteissä, 33 pisteen päähän.

Voitto on maistunut urheilijalle makoisalta. Erityisesti nousujohteisuus on ilahduttanut juupajokelaista. Viime vuonna hän saavutti samasta ottelusta pm-hopeaa, sitä edellisenä vuonna pronssia.

Viime vuonna voitto jäi kuuden pisteen päähän, ja tuolloin Ilona päätti, että ensi vuonna sitten. Tämä päätös piti.

– Kulta jäi lähelle, mutta kaksi lajivoittoa pituudessa ja juoksussa on iso juttu. Ensi vuonna sitten kultaa, Ilona sanoi viime kesänä ottelun jälkeen.

Lue myös: Ilonalle kaksi lajivoittoa ja kolmiottelun piirinmestaruushopeaa – kulta jäi vain kuuden pisteen päähän

Leave a Comment