Kahden presidentin armahtama Kyösti Erkinkorpi vierailee Orivedellä – suurrikollisen elämänmuutos yllättää kuulijat kerta toisensa jälkeen

Kyösti Erkinkorven elämä on ollut varsin värikäs. Hänestä on tehty elokuva ja kaksi kirjaa. Erkinkorpi vierailee viikonloppuna Hyvän Sanoman illassa Oriveden helluntaiseurakunnassa. Tilaisuuden musiikista vastaa Victory Tori Trio, joka on usein esiintynyt Orivedellä muun muassa palveluasumisen yksiköissä, torilla ja kauppatiloissa. Tilaisuuden jälkeen on kaikille tarjolla iltapala kahvin ja teen kera.

Erkinkorven järkyttävä lapsuus ja nuoruuden vuodet avasivat tietä rikolliseen elämään. Hän sai ensimmäisen armahduksen presidentti Urho Kekkoselta. Välikätenä toimi erityisopettaja, joka oli Kekkosen tuttu. Myöhemmin Erkinkorven armahti toinenkin presidentti, Mauno Koivisto.

Rikosuraa armahdukset eivät kuitenkaan katkaisseet. Tukholman Hallundassa Erkinkorpi liittyi parinkymmenen suomalaisrikollisen porukkaan. Pahamaineinen jengi teki pankkiryöstöjä ja harjoitti huumekauppaa. Erkinkorpi nukkui pumppuhaulikko kainalossa ja todisti monen tuttavansa kuolemaa.

Puistossa istuskellessaan Erkinkorpi sai erikoisen juttukumppanin, 70-vuotiaan miehen. Mies kertoi hänelle Jeesuksesta ja pyysi mukaan Tukholman Filadelfia -seurakuntaan, jossa oli suomalaisille omat tilaisuudet. Erkinkorpi lähti hengelliseen tilaisuuteen mukanaan katkaistu haulikko, pistooli ja puukko. Saarnan jälkeen hän tiukkasi saarnaajalta, saako tällainenkin jätkä muka Herralta anteeksi.

Vastaus oli myönteinen, ja asia oli sillä selvä. Suurrikollinen Kyösti Erkinkorpi oli tullut uskoon. Jumalan armo tarttui rikollisen miehen elämään puhdistaen, nostaen ja muuttaen. Hän lähti poliisiasemalle ja palautti 250 000 kruunua ryöstämiään rahoja sekä aseet. Oli siinä varmasti poliiseilla ihmettelemistä.

Erkinkorpi alkoi tämän jälkeen kertoa rikostovereilleen suuresta muutoksesta, ja kymmeniä hänen kavereitaan tuli uskoon. Uskoon tuli myös vankiloiden henkilökuntaa ja poliiseja. Tähän mennessä Erkinkorpi on vieraillut yli 40 maassa tehden lähinnä vankilatyötä oikeus- ja vankilaviranomaisten kutsumana saavuttaen satojatuhansia vankeja. Hän kiertää edelleen myös eri seurakunnissa julistamassa hyvää sanomaa Jeesuksesta Kristuksesta.

Kiitollisuus kaikesta, mitä hän on saanut osakseen, on opettanut armahtavaisuutta ja armollisuutta lähimmäistä sekä myös itseä kohtaan.

Marko Kaikula

Leave a Comment