Neljän maalin Ville Leskelä johti murskajaisia Ruovedellä – lopputulos näytti, millä tasolla Fortunan edustusjoukkue jo on

Fortunan Ville Leskelä (keskellä) kuritti RuoSkaa tekemällä neljä maalia ja antamalla yhteen syötön. Kuva: Päivi Kettumäki

Fortunan edustusjoukkue on löytänyt erinomaisen pelivireen. Lauantaina Ruovedellä paikallinen Ruoska kaatui murskaluvuin 8–2. Fortunan Ville Leskelä teki upeat neljä maalia ja syötti yhden.

Fortuna jatkoi samalla peliesityksellä kuin viikkoa aiemmin, jolloin sarjakärki Hokkareilta puristettiin piste jatkoaikatappiolla.

– Siitä jatkettiin, mihin Hokkareiden kanssa jäätiin. Eli ei paineta leukaa rintaan. Peli alkaa olla hyvällä mallilla, kun on miehiä saatu hyvin mukaan, kuvaili Fortunan vastuuvalmentaja Janne Saarinen. 

Lopputuloksesta huolimatta ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Vielä ottelun puolenvälin tienoilla oltiin tilanteessa 2–4, mutta väistämättä ottelu kääntyi pelillisesti vahvemmalle.

– Alussahan peli oli tasaista, mutta sitten me otettiin ”niskaote” ruovesiläisistä ja näytettiin, millä tasolla meidän peli on tällä hetkellä. Ja virheitä ei oikeastaan tehty ollenkaan, analysoi Saarinen.

Onnistumisia tuli myös muille

Ville Leskelä oli Fortunan kovin tulostehtailija, mutta onnistumisia tuli myös muille. Sekä Niklas Mäkinen että Mikke Lehtonen syöttivät neljä maalia mieheen. Juho Uusitalo jatkoi hyviä esityksiään tehtyään kaksi maalia ja syöttäen yhden.

Tuure Ylä-Viteli ja Henri Aaltio maalasivat kumpikin kertaalleen.

– Joukkue on tällä hetkellä todella kovassa iskussa ja tekee kurinalaisesti hommia jatkopaikan eteen, kehui Saarinen.

Fortuna on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla kymmenen. Jatkopaikkaan eli kahdeksanteen sijaan on matkaa viisi pistettä.

Eron voi käytännössä kiteyttää siten, että runkosarjan viidestä viimeisestä pelistä Fortunan olisi voitettava varsinaisella peliajalla kaksi ottelua enemmän kuin nyt kahdeksantena oleva Parkanon Kiekko 83.

Siihen on täydet mahdollisuudet, mutta pistemenetyksiin ei juuri ole varaa. Myös seitsemänteen sijaan on pienet mahdollisuudet. Kuudenteenkin sijaan voi Fortuna yltää, mutta se vaatisi jo isoja apuja muilta joukkueilta.

Fortunan edustuksen seuraava ottelu ensi lauantaina Urjalassa Sisu-Kiekkoa vastaan.

Lauantaina 28. tammikuuta Fortuna ja RuoSka kohtaavat jälleen, tällä kertaa Oriveden jäähallissa. Siellä voi seuraavan kerran kotijäällä nähdä Fortunan edustuksen huikeaan lentoon nousseen pelivireen.

Juha Itkonen

Leave a Comment