Ilonalle kaksi lajivoittoa ja kolmiottelun piirinmestaruushopeaa – kulta jäi vain kuuden pisteen päähän

Piirinmestaruushopeakin maistui Ilona Rahkoselle hyvien tulosten ansiosta.

Oriveden Ponnistusta edustava Ilona Rahkonen, 10, kirkasti viimevuotisen kolmiottelun piirinmestaruuspronssin hopeaan Akaassa käydyissä sisulisäotteluissa torstai-iltana.

Ilona aloitti vahvasti pituushypyssä ja leiskautti heti kärkeen tuloksella 3,73. Hän ei luopunut kärkipaikasta koko kilpailun aikana ja paransi vielä toisellaan tulokseksi 3,83. Lajivoittotulos on lähellä hänen alkuviikosta Ratinassa hyppäämäänsä ennätystä 3,91.

Toisena lajina työnnetty kuula koitui ottelun ratkaisuksi. Vaikka Ilona näytti viimeisellään jälleen kilpailijan hermonsa ja työnsi ennätyksensä 6,04, tippui hän silti kokonaistuloksissa pari sijaa.

Kolmanteen ja viimeiseen lajiin Ilona lähti sisua täynnä tietoisena siitä, että mitali ja jopa kirkkain sellainen on täysin otettavissa.

Ilona pinkoikin 60 metriä aikaan 9,28 ja paransi ennätystään peräti 32 sadasosaa. Edellinen ennätys oli 9,60. Uudella ennätyksellä heltisi myös moniottelun toinen lajivoitto.

Hetken jo voittaja

Lopputuloksia odoteltiin piinaavassa jännityksessä. Kun tuloslistalle ilmestyi viimeisessä erässä juosseen Ilonan aika, kilpasiskot pidättivät hetken hengitystään. Selvää oli, että pakka menee sekaisin, mutta kuka vie koko ottelun voiton?

Hetken Ilona ehti jo juhlia piirinmestaruutta, sillä kenttäkuuluttaja julisti hänet voittajaksi 24 kilpailijan joukosta. Kultamitali vaihtui kuitenkin niukasti hopeiseen, sillä ottelun voitti kuin voittikin kuulaa Ilonaa pidemmälle työntänyt Vehmaisten Urheilijoiden Matilda Puolimatka kuuden pisteen turvin.

– Kulta jäi lähelle, mutta kaksi lajivoittoa pituudessa ja juoksussa on iso juttu. Ensi vuonna sitten kultaa, Ilona päätti.

Voittajan kokonaispistemääräksi kirjattiin 828 pistettä. Ilonan kokonaispistemäärä ottelussa oli 822. Kolmanneksi kirinyt Tampereen Pyrinnön Aava Asikainen keräsi 745 pistettä. Kilpailua kahden lajin jälkeen johtaneen Lempäälän Kisa Yleisurheilun Nanna Niittyaron oli tyytyminen neljänteen sijaan.

Leave a Comment