OrPon kasvatti palaa kotikentälle – WoVossa kolme kautta pelannut tuore suomenmestari haluaa myös maajoukkuerinkiin

Oona Viljanen
Oona Viljanen pelaa ensi kaudella OrPon naisten liigajoukkueessa. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Oona Viljanen (18 -179) palaa kasvattajaseuraansa Oriveden Ponnistukseen kolme kautta kestäneeltä Rovaniemen matkaltaan. Hän teki OrPon kanssa yhden kauden mittaisen sopimuksen.

Lue myös: OrPon A-tytöt taistelivat SM-hopealle – WoVo vei kultamitalit pitkälti Oona Viljasen tehokkuuden ansiosta

Rovaniemellä Viljanen pelasi lentopalloa Woman Volleyn liigajoukkueessa. Samaan aikaan hän kävi lukiota kolme lukukautta. Ylioppilaaksi valmistuminen tapahtuu ensi syksynä, ja puuttuvat opinnot Viljasen aikomuksena on tehdä etänä Orivedeltä käsin.

Oona Viljanen WoVon pelipaidassa myös kasvattiseuraansa OrPoa vastaan. Arkistokuva: Juha Jäntti

Ensimmäinen liigapeli kaudella 2017-2018

Viljasella on nuoresta iästä huolimatta varsin pitkä kokemus liigatasosta. Viljasen ensimmäinen liigavuosi oli kausi 2017-2018, jolloin  pelasi yhden ottelun. Seuraava kausi sujui OrPossa.

Sitten Viljanen lähti lukioon Rovaniemelle ja pelipaikka löytyi Woman Volleyn liigajoukkueessa. Kehitys kolmen kauden aikana on ollut reipas. A-tyttöjen SM-turnauksen finaalin nähneet saivat todeta kehityksen käyrän. Viljanen nousi rovaniemeläisten voiton avaimeksi.

– Muutto Rovaniemelle oli elämäni parhampia ratkaisuja. Opin paljon pelaajana ja ihmisenä. Se kasvatti paljon, Viljanen toteaa.

– OrPon uudella valmentajalla, Andrea Carasilla, on innostusta ja uusia visioita, joita odotan mielenkiinnollla. Tavoittelen kuusikkopaikkaa ja pääsyä isoon rooliin. Pelipaikkani on yleispelaaja, mutta olen valmis mihin tontille vain, vaikkapa hakkuriksi, jos valmentaja sitä esittää. Lähiaikojen tavoitteenani on päästä myös naisten maajoukkuerinkiin, Viljanen kertoo

Viljanen jatkaa myös kuulantyöntöä

Hän jatkaa edelleen myös kahden lajin parissa. Toisena tavoitteena on menestyä kuularingissä. Yksi muuton toteutuksen perusteista olikin yleisurheiluvalmentajan kanssa tehtävä yhteistyö. Hänen kuulavalmentajansa on Jaakko Hassi.

– Tavoitteena on rikkoa kesällä 14 metrin raja naisten kuulalla. Omassa ikäluokassa on tarkoitus vallata Suomen mestaruus ja paikka Pohjoismaiden nuorten mestaruuskisaan, Viljanen sanoo.

Joidenkin mielestä lentopallo ja kuulantyöntö eivät ole lajeina yhteen sopivat. Siitä Viljanen on toista mieltä.

– Kuulassa työnnön räjähtävyys on räväkämpi kuin lentopallossa iskulyönnin räjähtävyys, Viljanen sanoo.

Leave a Comment