MAINOS

Yhdessä rakennamme meidän Oriveden

Kunta elää asukkaistaan. Kun kunnassa on kaikilla ihmisillä hyvän elämän eväitä, sen sydän sykkii, talous on hyvässä kunnossa ja syntyy työtä ja työpaikkoja. Siitä kertyy jaettavaa, jolla voidaan ylläpitää palveluja, pitää huolta turvallisuudesta, viihtyvyydestä, ympäristöstä ja harrastusmahdollisuuksista.

Orivedellä on moni asia hyvin. Pieneksi kunnaksi meillä on muun muassa hyvä palveluverkosto. Hyvin olevat asiat eivät kuitenkaan saa aiheuttaa sitä, että tuudittaudumme nykytilanteeseen. Parannettavaa meillä on vielä paljon, jotta Orivedestä tulee houkutteleva vaihtoehto kotia etsiville ja paras paikka asua jo kotinsa sieltä löytäneille.

Meillä Orivedellä tonttien hinnat ovat jo edulliset ja tonttitarjontaa on viime vuosien aikana lisätty. Uusien asuinalueiden kaavoituksessa on tullut viivästyksiä. Niistä murehtimisen sijaan meidän on mietittävä jo uusia keinoja, joiden avulla Orivedellä asumiselle saadaan lisäarvoa.

Minusta asumisen Orivedellä on kaiken kaikkiaan oltava halvempaa kuin muissa lähiseudun kunnissa. Edullisuus ei saa jäädä vain rakennusvaiheen ilmiöksi. Meidän on pystyttävä laskemaan kokonaisverokantaa ja asumiseen liittyviä maksuja. Se on asia, joka lopulta maksaa itsensä takaisin muun muassa asukastyytyväisyyden kautta.

VAIN YHDESSÄ VOIMME RAKENTAA MEIDÄN ORIVEDEN.

Yhtä lailla meidän on muutenkin huolehdittava siitä, että perheillä on hyvä olla Orivedellä. Äideille ja isille on mahdollistettava työpaikkoja. Lisäksi apua ja tukea on oltava saatavilla nopeasti, oli kyse millaisesta perheestä tahansa. Äidin tai isän työssäkäynti ei saa jäädä siitä kiinni, että hoitopaikan saaminen lapselle ei onnistu.

Jokainen lapsi on tärkeä ja arvokas. Tämän on myös näyttävä aikaisempaa paremmin Oriveden poliittisessa päätöksenteossa. Kokoomuksen tavoitteena on, että jokaisella lapsella olisi vähintään yksi mieluinen ja veloitukseton harrastus.

Tästä harrastustakuusta on tehtävä Orivedellä totta. Hyvät harrastukset ja liikunnallisen elämäntavan oppiminen sekä kulttuuri lisäävät lasten ja nuorten hyvinvointia ja parantavat elämänlaatua. Kun pidämme lapsista ja nuorista huolta, kasvaa meille sukupolvi, joka pitää huolta vanhuksista.

Me tarvitsemme myös kohtaamispaikkoja, joihin kaikki ikäluokat ovat tervetulleita. Mitä enemmän kuntalaiset tapaavat toisiaan, sitä paremmin ymmärrämme, mitä meillä Orivedellä on ja mitä me Orivedelle tarvitsemme. Vain yhdessä voimme rakentaa meidän Oriveden.

Uskon, että kaiken tämän eteenpäin viemisessä on hyötyä siitä, että valtuustoon valituilla on hyvät yhteiskunnalliset verkostot ja hyvät yhteydet maan johtoon niin eduskuntaan kuin presidentin kansliaan.

Oriveden kehittämisen kannalta laaja-alainen verkostoituminen ei voi olla haitaksi. Kun tietää, mitä muualla tapahtuu, on mahdollista nähdä myös lähelle.

Henry Ingraeus

Äänestä Orivedellä numeroa 55

MAINOS