Yleisurheilijalupaus Lasse Hämelahti keskittyy tänä kesänä sataselle

Kisojen jälkeisenä päivänä voi hetken lekotella auringossakin. Lasse Hämelahden keskittyminen on jo ensi viikon kisoissa. Kuva: Leena Lähdesmäki

Kisakautensa Lahdessa keskiviikkona aloittanut Längelmäen urheilijoiden kasvatti ja nykyisin Janakkalan Janaa edustava Lasse Hämelahti myhäilee tyytyväisenä. Kisojen jälkeinen aamu on lähtenyt mukavasti liikkeelle, ja mies on itse tyytyväinen edellispäivän kisaan.

– Tulos 11,20 oli ihan ok, kun oli aika paljon vastatuulta ja se vaikuttaa juoksuun, Hämelahti analysoi.

Tämä vuosi on poikkeuksellinen, sillä aiemmin myös pituudessa kisannut Hämelahti keskittyy nyt pelkästään 100 metrin juoksuun. Juoksuun panostaminen oli osasyy myös seuran vaihtoon muutama vuosi sitten.

– Valmentajani on Janakkalasta, ja siellä pystyn osallistumaan myös viesteihin, mikä täällä ei olisi mahdollista. Olen yleensä viikon Janakkalassa treenaamassa, ja loput teen sitten itsenäisesti. Aika usein käyn Jämsässä Paunussa harjoittelemassa.

Lasse Hämelahti on tyytyväinen kesän aloituskisan 100 metrin tulokseen 11,20 Lahdessa. Kuva: Leena Lähdesmäki

Tavoitteena rikkoa omat ennätykset

Kokonaan pituushyppy ei jääne pois miehen kisaohjelmasta, mutta päätös asiasta kypsytellään vasta syksyllä.

– Pidän kyllä pituudessa kisaamisesta, koska siinä on kuitenkin kuusi mahdollisuutta ja pitempi suoritusaika. Satasella suoritus on nopeasti ohi, ja jos lähdössä myöhästyy, niin kisa oli sitten siinä.

– Tänä vuonna suoritan varusmiespalvelustani, joten pituuden tekniikkatreeniä on ollut vähemmän. Siksi päätettiin panostaa nyt sataselle, hän lisää.

Santahaminassa urheilujoukoissa palveleva Hämelahti on tyytyväinen Puolustusvoimien tarjoamaan mahdollisuuteen.

– Joukoissa on paljon eri lajien edustajia ja hyvä yhteishenki. Keväällä pääsimme myös Portugaliin harjoitusleirille, jonka piti kestää kaksi viikkoa. Koronarajoitusten takia leiri kutistui kuitenkin viikkoon. Nyt olen kisojen takia urheilukomennuksella, syksyllä palveluksen päättävä Hämelahti kertoo.

Tavoitteena yleisurheilulupauksella on omien ennätysten rikkominen.

– Aika harvoin suomalaisia on pikamatkojen finaaleissa isoissa kisoissa nähty, Hämelahti naurahtaa.

– Omat tavoitteet ovat tulevien vuosien SM-kisoissa sekä aikuisten että oman ikäluokan sarjoissa, vaikka aika samoja nimiähän niissä on. Mukava olisi kyllä osallistua vaikka maaotteluihin.

Seuraavat kisat ovat kuitenkin jo ensi viikolla Orimattilassa ja Vantaalla, joten kovin montaa luppopäivää ei urheilijan kesään mahdu.  Mukavaa jännitystä liittyy syksyynkin: opiskelupaikka Tampereen teknillisessä yliopistossa odottaa Hämelahtea armeijan jälkeen.

Kevyttä palauttavaa juoksua voi kokeilla Längelmäen kotikentälläkin. Kuva: Leena Lähdesmäki

Leave a Comment