Ennätysmurskajaiset Sisulisäpäätöskisassa

Kesälämpöisessa syysillassa innostui 70 urheilijaa tekemään tukuttain uusia ennätyksiä. Kilpailijoita tuli Helsingistä, Asikkalasta, Petäjävedeltä ja Keuruulta etäisimmät mainiten.

Tuloksena oli myös yksi Suomen kärkitulos Pyrinnön Volmari Paanasen, P9, viskattua 2,5-kiloista moukaria Suomen kärkeen 21,84 metrin heitolla.

Keuruun Tuuli Järvinen, T13, yritti parantaa sentillä omissa nimissään ollutta kärkitulostaan 1,63. Lisäsenttiä ei nyt tullut.

Oriveden ulkopuolisten kilpailijoiden määrä ihmetyttää. Se selittyy osin sillä, että kisaohjelmassa on ollut harvemmin koettavia lajeja, kuten moukaria, seivästä ja aitoja. Palaute vieraspaikkakuntalaisilta on rohkaisevaa. Moni kiitteli lähtiessään ja lupasi palata ensi kesänä.

Suomen tilaston kolmonen, helsinkiläinen Lauri Kylmäpuro, P12, juoksi 60 metrin aidat aikaan 9,94 ja perään 200 metrin aidat 33,14 sekunnissa.

Viialan Valtin Roosa Haanpää, T11, nousi moukarin Suomen tilaston viidenneksi 29,20 metrin heitolla.

OrPon Teemu Laurikainen, P14, on korkkeushypyn tilastoviitonen. Nyt ylittyi 1,60. Eetu Lietsala, P9, kipuaa listoilla 14. sijalle, kun korkeusennätys parani viisi senttiä, tulos 1,15. Anna Pyykkö, T15, yritti ennätyskorkeudesta, 1,45, mikä oli hitusen liian korkealla. Voittotulos oli siten 1,40.

Eemeli Rahkonen, P8, kellotti 40 metrin juoksussa 7,65. Kaisa Haikka, T5, viiletti matkan aikaan 7,95. Renkaanheitossa hai oli Aatos Tamminiemi, P7-sarjassa 17,14 metrin kiskaisulla. Kaisa Haikka voitti renkaanheitossa kahdella sentillä kilpakumppaninsa Elsa Ruokolan, Kaisan tulos 9,80.

Pitkä kisaminen samassa ikäryhmässä sai torstaina päätöksensä. Mandi Kahilaniemi, T4, aloitti 1-vuotiaana tässä sarjassa. Silloin 40 metriä vei aikaa 52 sekuntiin. Nyt kolme vuotta myöhemmin matka sujui 10,87 sekunnissa.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?