Pohkeet jumissa!

Näin alkavan syksyn kynnyksellä on hyvä palata muistoissa vielä lämpimään kesään, josta saimme Suomessa nauttia. Omaan kesälomaani kuului autoreissu Norjaan Lofooteille.

Itselleni Norjan luonto on muistutus Jumalan luomistyön kauneudesta. Luonnon kauneuden kautta Jumala muistuttaa meitä myös olemassaolostaan, ja saamme olla kiitollisia elävästä Jumalasta, joka pitää meistä huolta elämämme matkalla ja vaikeuksiemme keskellä.

Lofooteilla teimme pienen päivävaelluksen Kvalvika-rannalle vaimoni kanssa. Kyseessä on kaunis ranta vuortenrinteiden välissä. Rannalta oli myös 1,5 kilometrin vaellusreitti rannan vieressä olevalle vuorelle. Vuoren korkeusero merenpinnasta oli reilut 500 metriä, ja rinnettä ylös noustessa huomasin, että oma vaelluskuntoni ei ole kaikista parhain.

Vuoren päältä avautuivat todella kauniit maisemat Kvalvika-rannalle, joten rinteen kipuaminen ylös oli kannattavaa, vaikka pohkeet olivatkin jumissa seuraavana päivänä.

Haluan kertoa tästä lomapäivän kokemuksesta, koska Jumala puhutteli minua vuoren huipulla. Vuoren huipulla on kallion reuna, jossa otetaan paljon valokuvia. Paikka on kaunis ja oikeassa kuvakulmassa näyttää, että killut juuri kallion reunalla rannan päällä. Kuvauspaikka on itsessään turvallinen, mutta reilun metrin päässä kuvauspaikasta on monen sadan metrin pudotus kalliolle ja mereen.

Itseäni jännitti ja vähän pelottikin asettua kallion reunalle kuvattavaksi. Lopulta kuitenkin sain hyvän asennon istua kalliolla ja rentouduin, sekä koin oloni hyväksi ja turvalliseksi. Sillä hetkellä mieleeni nousivat Raamatun jakeet, joissa Jumalaa kuvataan kallioksi. Jumala puhutteli minua siinä hetkessä ja muistutti, että on luja kallio. Kalliovertaus tuli minulle siinä hetkessä hyvin todelliseksi.

”Ajasta aikaan luottakaa Herraan, sillä Herrassa on turva, Herra on ikuinen kallio.” (Jes. 26:4)

Me saamme turvata ja luottaa Jeesukseen Kristukseen elämämme jokaisena päivänä. Jumala on suurempi kuin omat pelkomme, taakkamme ja syntimme. Saamme jättää toinen toisemme Jumalan armon varaan. Saamme uskoa syntimme anteeksi Jeesuksen ristintyön ja ylösnousemuksen tähden.

Kristus on kallio, jolle on hyvä ja turvallinen perustaa elämämme. Uskossa Jeesukseen saamme olla kerran matkalla Taivaaseen Iankaikkiseen elämään. Jumalan huolenpitoon kannattaa turvata, ja tästä sain myös itse muistutuksen vuoren huipulla.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?