Kymäläinen neljäsmaaottelussa

Tampereella sataa aina, kun siellä käydään Suomi—Ruotsi-yleisurheilumaaottelua. Tämän vuoden ottelun molempina päivinä saatiin sadekuurot osuvasti niskaan heikentämään yleisömääriä.

Ruotsin piti voittaa miesten ja naisten maaottelu. Suomen miehet olivat toista mieltä. Kova kiri, keihäsmiesten kolmoisvoitto toi joukkueet tasapisteisiin ennen viimeistä lajia. Topi Raitanen ja koko 1500 metrin juoksijakolmikko juoksivat taktisesti viisaasti ja hankkivat maaotteluvoiton jopa neljän pisteen erolla.

OrPon Kaisa Kymäläinen oli mukana naisten kuulassa. Ruotsalaispyörähtäjät olivat lujassa vedossa. Fanny Roos työnsi voiton tuloksella 17,95. Frida Åkerström rikkoi ensimmäisen kerran 17 metrin rajan, ennätys 17,11. Senja Mäkitörmä oli paras suomalainen 16,01 metrin pukkauksella. Kaisa Kymäläinen oli tasainen ja työnsi kahdesti parhaan tuloksensa 15,72. Orivesiläinen oli neljäs ja Suvi Helin viides tuloksella 14,97.

— Se oli tasaisen varmaa jälkeä. Samaa virettä kuin Lappeenrannassa en saavuttanut. Jotenkin kropassa oli tyhjä olo. Kausi on nyt tässä. Aloitan kolmen viikon loman. Sen aikana harrastan monipuolista liikuntaa: tennistä, frisbeetä ja golfia. Harjoitus- ja kilpailukausi kestää 11 kuukautta. Niiden väliin kaipaa rentouttavaa vaihtelua, selvitti Kaisa.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?