Harrasterallia kurvailtiin loppiaisena Piippolassa

Harrasterallin R-rallicupin aloittanut, viidennen kerran kurvailtu Piippola-ralli tarjoili haastavat olosuhteet kuljettajille. Runsaista sateista sekä pitkään vallinneesta suojasäästä johtuen tiepohjat eivät olleet kunnolla jäässä. Kilpailusta kehkeytyikin paikoin nopeuskilpailun sijaan kestävyyskilpailu.

Osanottajamäärä ylitti kaikki ennakko-odotukset, sillä mukaan ilmoittautui 219 kuljettajaparia, joista maaliin asti selvisi vain 126.

Orivedeltä mukaan oli ilmoittautunut neljä autokuntaa. Mukaan oli lähtenyt kaksi Mustangia, yksi Celica sekä Suzuki.

Kokonaiskilpailussa ajettiin viisi erikoistaivalta, joista heti ensimmäinen otti monelta luulot pois jo pelkällä 20 kilometrin pituudellaan, ja kuljettajat saivat ajella varoituskolmiolta seuraavalle. Sadan ensimmäisen kilpailijan jälkeen tiehen oli porautunut kaksi syvää uraa, joiden ulkopuolista liikennöintiä ei voinut edes kuvitella.

Seuraava 24-kilometrinen erikoistaival ei juuri muutosta tuonut tien kuntoon, mutta siirtymillä pääsi ihastelemaan pohjoisen tykkylumimaisemia. Oriveden kuljettajien nopeusjärjestys oli jo tässä kohtaa selviämässä, ja viimeistään erikoiskoe kolme teki selväksi ajajien keskinäisen kilvoittelun. Pätkä ajettiin kaukana asutuksesta ja täysin pimeään.

Mikko Rajala ja Simo Silmunen olivat kärsineet koko päivän Mustanginsa lämpöongelmista, ja täällä auton moottori sanoutui lopullisesti irti yhteistyöstä. Arto Malinen ja Kirsi Malinen Mustangilla keskeyttivät ulosajoon.

Orivesiläisten nopein autokunta oli Jukka Koskinen Orivedeltä ja Päivi Ruotsalainen Kiuruvedeltä. He ajoivat Celicalla soraralliksi muuttuneen kilpailun maaliin sijoittuen luokassaan seitsemänneksi jääden kuitenkin täpärästi palkintosijojen ulkopuolelle.

Mika Saarinen ja Jere Tuomaala Suzukilla tulivat maaliin V1600-luokan viidensinä ja pääsivät näin palkintosijoille. Kilpailijat olivat hyvin tyytyväisiä kilpailun järjestelyihin sekä valittuun tiestöön. Säätä on vähän vaikeampi muuttaa, onneksi se oli kaikille samanlainen.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?