Usko on lahjaa!

Terhi Ratalahti

Naemanin, sotasankarin parantuminen spitaalista on sykähdyttävä kertomus (2. Kun. 5.1-15). Israelista ryöstetty pieni tyttö oli avainasemassa, kun hän kertoi Samariassa asuvasta profeetta Elisasta, joka voi parantaa Naemanin, Aramin kuninkaan sotapäällikön, Jumalan voimalla. Tietysti Naeman tarvitsi myös uskon siihen, että hän yleensä lähti matkalle.

Naemanilla oli tietyt odotukset, miten profeetta hänet parantaa, mutta pettymys olikin suuri, kun profeetta ei edes näyttäytynyt ensin hänelle. Se, että hänen olisi pitänyt riisua kaikki mahtavat sotapäällikön varusteensa ja mennä alasti uimaan Jordaniin, olikin hänelle aluksi ihan mahdoton tehtävä. Eihän tässä ollut mitään juhlallista. Tämähän on perin alentavaa!

Naemanin palvelijat hädin tuskin saivat hänet tottelemaan Elisan käskyä uimisesta Jordanissa, koska se ei ollut mitään suurta. Hän joutui riisuutumaan, nöyrtymään, jotta hän sai Jumalan lahjan, terveyden.

Sinä, lukijani, voit olla kuin pieni tyttö omalla paikallasi. Sinulla on tieto Jumalan parantavasta ja pelastavasta voimasta.

Oikeassa paikassa oikealla ajalla lausutut sanat voivat olla kullan arvoisia, jotka saavat kuulijan lähtemään ”parantumismatkalle”. Jos Jumala on antanut sydämeen uskon siemenen, se saa etsijän lähtemään liikkeelle niin kuin Naemaninkin.

”Anokaa, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan.” (Matt.7:7). Nämä vuorisaarnan sanat kutsuvat meitä liikkeelle etsimään Jumalaa.

Niin kuin itämaan tietäjät vaivalloisen matkansa jälkeen löysivät Jeesus-lapsen, niin mekin voimme löytää. ”Lähestykää minua, niin minä lähestyn teitä”, on Jumalan lupaus meille. Itämaan tietäjät ”ilahtuivat suuresti”, kun heidän uskonsa palkittiin. Samalla tavalla Jeesus tuo meidän sydämeemme suuren ilon.

Tätä iloa toivon sinun arkisille matkoillesi!

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?