Talvi tapansa näyttää

Uudenvuodenaatto oli Oriveden seudulla lähes ennätyslämmin, 4,1 lämpöastetta. Uuden vuoden ensimmäisenä päivänä pakasti ja lumipeite alkoi vähitellen karttua. Tiistaiaamuna lunta oli jo kolme senttiä.

Merkittävä lumisade on luvassa viikonvaihteessa, 5—8 senttimetriä. Hiihtoväki päässee suksille ainakin luistelutyylillä.

Pakkanen muuttuu kovaksi torstaina. Perjantaina se voi käväistä 25 miinusasteessa. Viikonvaihteen lumisateen jälkeen pakkanen pysynee alkukuun 5—10 asteen välillä.

Viime vuosi oli märkä ja normaalia lämpimämpi Oriveden seudulla. Lämpötilan keskiarvo oli asteen yli keskiarvon. Hyytiälän metsäasemalla vesimittariin kertyi 660 milliä vettä, kun keskiarvo on 601 milliä. Oriveden keskustaa riivasivat kuurosateet, joista kertyi 722 milliä.

Alkukesä oli hyvin märkä. Tasaus syntyi loka- ja joulukuussa, joiden sademäärä oli 22,7 milliä.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?