MAINOS

Moni jättää lainan kilpailuttamatta, vaikka se on paras tapa löytää edullinen laina

Mainos: lainojen-kilpailutus.fi

Monet meistä kilpailuttavat säännöllisesti vakuutukset, sähkösopimukset ja puhelinliittymät. Myös ennen isompia hankintoja tehdään hintavertailua edullisimman tuotteen löytämiseksi.

Lainavertailu jää monelta kuitenkin tekemättä, vaikka sillä olisi mahdollista saavuttaa edellisiä huomattavasti suurempi hyöty. Sama hakija voi saada hyvin eri hintaisia lainatarjouksia, ja etsimällä niiden joukosta edullisimman voi säästää huomattavan summan lainakuluissa.

Lainojen kilpailuttaminen onnistuu helposti ja nopeasti netissä vain yhden lainahakemuksen välityksellä.

Mitä lainojen kilpailuttaminen tarkoittaa?

Kilpailuttaminen on monille tuttu termi, jolla tarkoitetaan tuotteiden tai palveluiden hintavertailua.

Myös lainat kannattaa kilpailuttaa, koska niiden hinnoissa voi olla suuria eroja. Vertailu edellyttää aina lainatarjousten pyytämistä, koska tarjoukset ovat henkilökohtaisia.

Kilpailutuksen voi toteuttaa pyytämällä itse tarjouksia suoraan eri pankkien ja rahoituslaitosten sivuilta. Hakemukset täytetään verkkosivuilla ja tarjoukset saa sähköisesti. Kattavan lainavertailun tekeminen näin vie kuitenkin paljon aikaa ja vaivaa, eikä eri verkkosivuille saatujen tarjousten vertailu ole välttämättä helppoa.

Apuna kannattaakin käyttää kilpailutuspalvelua, joka on lainavertailuun erikoistunut sivusto. Tällaisen palvelun ansiosta yhden hakemuksen täyttäminen riittää, mikä säästää aikaa ja vaivaa. Palvelu välittää sen yhteistyökumppaneilleen ja kerää saadut lainatarjoukset yhteen paikkaan.

Näin niitä on helppo vertailla edullisimman tarjouksen löytämiseksi.

Näin kilpailutat lainat netissä

Lainojen kilpailuttaminen vertailupalvelun kautta on nopeaa, koska yhdellä hakemuksella tavoittaa lukuisia lainanmyöntäjiä. Vakuudeton kulutukseen tarkoitettu laina ei tarvitse vakuuksia tai takaajaa, mikä tekee lainan hakuprosessista erityisen sujuvan.

Lainan kilpailuttaminen käy seuraavasti:

1. Mieti sopiva lainasumma ja laina-aika.
Lainan takaisinmaksuaika vaikuttaa kuukausilyhennyksen suuruuteen. Pitkä laina-aika laskee kuukausierää, mutta nostaa samalla lainan kokonaiskuluja. Takaisinmaksuaikaa ei kannata asettaa liian pitkäksi niin lainan hinta muodostuu kohtuulliseksi.

Sopivaa takaisinmaksuaikaa miettiessä voi hyödyntää netin lainalaskureita.

  2. Hae lainaa kilpailutuspalvelun kautta.
  Kun käytössä on luotettava lainan kilpailutus, yhden hakemuksen täyttäminen ja lähettäminen riittää. Lainojen vertailuun erikoistunut palvelu kilpailuttaa lainat hakijan puolesta välittämällä hakemuksen kaikille yhteistyökumppaneilleen. Nämä voivat sitten tehdä lainatarjouksia, jotka palvelu taas välittää hakijalle.

  Kilpailutuspalvelua valitessa kannattaa kiinnittää huomiota luotettavuuteen ja yhteistyökumppanien määrään. Mitä laajempi kilpailutus, sitä kattavampi vertailu saadaan tehtyä.

   3. Vertaile saatuja lainatarjouksia.
   Lainatarjouksia saa hetkessä hakemuksen lähettämisen jälkeen. Tarjouksista löytyy lainaan liittyvät korko ja kulut sekä muut olennaiset lainaehdot.

   Tutustu saatuihin tarjouksiin rauhassa ja valitse niiden joukosta edullisin.

    4. Hyväksy lainatarjous.
    Lainasopimusta ei tarvitse enää allekirjoittaa konttorissa, vaan se tehdään sähköisesti omien pankkitunnusten välityksellä.

    Nykyään luotonmyöntäjät voivat tarkistaa esimerkiksi muiden lainojen määrän positiivisesta luottotietorekisteristä, mutta kaikkia tietoja sinne ei siirry. Siksi lainahakemukseen voidaan pyytää vielä esimerkiksi tuloja todentavia liitteitä.
    Kun liitteet on tarkistettu, saat lopullisen lainatarjouksen. Tutustu vielä tarjoukseen ja allekirjoita se pankkitunnuksilla.

     5. Vastaanota lainasumma.
     Pikalaina maksetaan tilille heti, mutta isomman lainasumman siirtyminen voi viedä muutaman pankkipäivän. Kun laina saapuu tilille, voi sen käyttää haluamallaan tavalla.

      Kiinnitä huomio todelliseen vuosikorkoon


      Lainatarjouksissa on eritelty eri kulut, jotka muodostavat yhdessä lainan kokonaishinnan. Kun tavoitteena on löytää mahdollisimman pienikorkoinen laina, vertaillaan lainakoron sijaan todellista vuosikorkoa.

      Pelkkä lainakorko ei kuitenkaan kerro totuutta kokonaishinnasta, koska myös muut lainakulut vaikuttavat siihen. Lainan sivukuluja ovat esimerkiksi tilinhoitopalkkio ja laskutuksesta veloitettava palkkio. Myös näistä kertyy vuodessa jo isompi summa maksettavaa, mikä nostaa lainan kokonaiskuluja.

      Jotta lainatarjousten vertailu olisi mahdollista, on tarjouksiin merkitty myös todellinen vuosikorko.

      Sen laskennassa otetaan huomioon lainakorko, sivukulut ja kaikki muut lainan kokonaishintaan vaikuttavat tekijät. Edullisin lainatarjous on se, jonka todellinen vuosikorko on matalin.

      Jos lainasumma on isompi, voi hintaero edullisimman ja hintavimman tarjouksen välillä nousta koko laina-aikana jopa tuhansiin euroihin. Vertailemalla voidaan kuitenkin saavuttaa iso säästö, eikä lainan takaisinmaksu näin vedä taloutta liian tiukalle.

      MAINOS