Talviaisissa noita-akka laskeutui pääsiäiseksi auton katolle – seuranaan sillä oli kissa ja pari pupua

Tämä noita-akka sai viettää pääsiäistä kaikessa rauhassa, eikä kukaan hätistellyt sitä pois auton katolta.

Talviaisissa noita-akka laskeutui pääsiäisenä auton katolle. Kuva: Jukka Ärrälä

– Meillä hän laskeutui auton katolle, on Jukka Ärrälä kirjoittanut toimitukseen lähettämien kuviensa saatteeksi.

Kuvassa noita-akka todellakin istuskelee auton katolla. Ärrälä viittaa viestissään Raimo Kuivajärven pääsiäiseksi pihalleen niin Viitapohjassa kuin Yliskylässä asettelemiin noita-akkoihin. Viitapohjassa noita-akkaa hätisteltiin pois puusta, kun taas Yliskylässä se oli eksynyt lentoreitiltään ja päätynyt päistikkaa lumihankeen.

Lue myös: Hus pois, paha noita, talikkoa vastaan älä suotta koita! – ennestään tuttu noita on lisäksi vielä eksynyt lentoreitiltään nyt myös Yliskylässä

Ärrälä kertoo, että heidän kotipihassaan Talviaisissa noita-akka nähtiin nyt ensimmäistä kertaa, mutta muita hahmoja siellä on juhlapyhinä nähty aiemminkin.

– Kaiken maailman tonttu-ukkoja ja joulupukkeja, Ärrälä toteaa.

Noita-akka ja muut hahmot ovat Ärrälän avopuolison, taiteilija Heli Merosen käsialaa.

– Hän tekee näitä harrastuksenaan.

Auton katolla potkukelkan päällä istuvalla noita-akalla oli seuranaan kissa, pari pupua ja kukkia koristeena. Toisin kuin Kuivajärven pihassa, tätä noita-akkaa ei hätistelty pois pihapiiristä, eikä autokaan lähtenyt alta.

– Kyllä se ihan rauhassa sai olla, vaikka olikin auton katolla, Ärrälä naurahtaa.

Noita-akka sai olla auton katolla kaikessa rauhassa. Seuranaan sillä oli kissa ja pari pupua. Pääsiäisfiilistä toivat myös keltaiset narsissit ja värikkäät höyhenet. Kuva: Jukka Ärrälä