Oriveden Tuiskun matka Suomen cupissa oli lyhyt ja ytimekäs

Oriveden Tuiskun pelit jalkapallon Suomen cupissa päättyivät tänä vuonna jo ensimmäisellä kierroksella, kun nokialainen NoPS 2 voitti sen 0–2.

Joukkue pelaa yhtä sarjaporrasta ylempänä kuin Tuisku. Se on nelosen joukkue, kun Tuisku pelaa vitosessa.

Viime vuonna Tuisku eteni Suomen cupissa astetta pidemmälle eli toiselle kierrokselle.

Lue myös: Oriveden Tuisku avaa kautensa vitosessa vierasottelulla – joukkueen Suomen cup -taival päättyi toiselle kierrokselle

Maaliskuun puolivälissä pelatussa ottelussa Tuiskulla kävi myös todella huono tuuri. Joukkueen vakiokokoonpanosta peräti kuusi pelaaja joutui jättäytymään pois pelireissulta sairastumisen vuoksi. Apuja joukkue sai otteluun seuran junioripelaajista.

Facebook-sivullaan joukkue kertoo, että ottelun ensimmäinen puoliaika lähti liikkeelle NoPSin pallohallinnalla. Tuisku kuitenkin selvisi vaarallisimmista tilanteista ja se sai vähitellen luotua myös hyökkäyksiä vastustajan puolelle.

NoPS pääsi kuitenkin tekemään maalin ottelun 30. minuutilla. Takaiskun jälkeen myös Tuisku pääsi nopeasti yrittämään tasoitusta, mutta ei siinä onnistunut.

Toista puoliaikaa ehditty kovin kauan pelata, kun pallo oli jo Tuiskun maalissa. NoPS teki maalin vapaapotkun jälkitilanteesta. Tuiskulle avautui maalipaikkoja, mutta NoPS puolusti hyvin. Se myös käänsi peliä nopeasti omalta alueeltaan hyökkäykseen, mikä vei Tuiskulta sen parhaan terän.

Joukkueen kokoonpanoon kuuluivat maalivahti Manuel Rodrigues, Eino Koho, Erno Koskinen, Eerik Tapiolinna, Esko Höysniemi, Urho Lenkkeri, Eerik Koskinen, Atte Pisilä, Santeri Pirttinen, Mika Haapala, Severi Lamminaho, Tino Tanskanen, Samuel Saarinen ja Emil Maunu.

Tasauskierroksella ennen varsinaisia Suomen cupin kierroksen pelejä Tuisku kohtasi kutosessa pelaavan Viialan Peli-Veikot. Tuisku voitti ottelun 0–3. Maalinteossa onnistuivat Santeri Pirttinen, Eerik Koskinen ja Erno Koskinen.

Oriveden Tuiskun kausi vitosessa alkaa 12. huhtikuuta. Joukkue matkaa silloin Lammin Vedon Kalevala Park Rangersin vieraaksi Hämeenlinnaan.

Joukkueet ovat edellisen kerran kohdanneet viime vuonna Suomen cupin ottelussa. Tuisku vei ottelun silloin 0–4.

Leave a Comment