Hengen eväitä: Tahtosi Herra tapahtukoon

Ensi sunnuntaina vietämme Marian ilmestyspäivää. Maria, nuori tyttö, tuli täysin yllätetyksi, kun enkeli Gabriel ilmestyi hänelle.

Enkelin ilmestys sinänsä oli hämmentävä, jopa pelottava kokemus, mutta vähintään yhtä hämmentävä oli enkelin sanoma: Maria tulisi synnyttämään Jeesuksen, Jumalan Pojan! Maria tulisi täyttämään sen ilmoituksen, jonka profeetta Jesaja välitti Jumalan ilmoituksena: ”Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel” (Jes. 7:14)

Vaikka enkelin ilmoitus olikin hyvin vaikea käsittää, Maria osoitti suurta luottamusta ja nöyryyttä Jumalaa kohtaan vastatessaan: ”Katso, minä olen Herran palvelijatar; tapahtukoon minulle sinun sanasi mukaan.” Suostuminen Jumalan suunnitelmaan ei merkinnyt Marialle julkisuuden parrasvaloissa kylpemistä, vaan siihen sisältyi myös sanoinkuvaamatonta surua, jonka Simeon oli hänelle jo edeltä profetoinut: ”myös sinun sielusi lävitse on miekka käyvä”

Jumala puhuu edelleen meille niin monella tapaa, mutta aina emme ymmärrä sitä Jumalan puheeksi, kuten Jobin kirjassa on sanottu. (Job. 33:14) Joskus kuulee jonkun uskovan sanovan, että miksi Jumala ei puhu minulle? Usein annan vastaukseksi, että ota Raamattu käteesi ja lue sitä, se on täynnä Jumalan puhetta!

Kun Jumala puhuu Sanansa kautta, Hän myös odottaa, mitä me vastaamme. Vastauksemme ei aina ole puhetta (rukousta) Jumalalle, vaan voimme vastata Jumalan puheeseen tekoina: ”Olkaa sanan tekijöitä eikä vain sen kuulijoita, pettäen itsenne” (Jaak. 1:22)

Isä meidän -rukous on Jeesuksen meille opettama rukous, jota kristityiksi tunnustautuneet rukoilevat säännöllisesti, jopa päivittäin. Siinä me rukoilemme: ”tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niinkuin taivaassa.”

Tarkoitammeko aina sitä, että Jumalan tahto saisi tapahtua myös minun elämässäni? Jumalan tahdon täyttäminen merkitsi Jeesukselle tuskallista ristin kuolemaa, mutta Raamattu sanoo, että Hän oli siihen valmis, koska tiesi että sen seurauksena monet vapautuvat synnin orjuudesta.  (Hepr. 12:1-3)

Olemmeko me valmiit sanomaan sydämestämme: tapahtukoon sinun tahtosi myös minun elämässäni? Voi olla että sen kautta voimme olla siunaukseksi monelle.

Voitto Perkiö

pastori

Juupajoen vapaaseurakunta

Leave a Comment