Hengen eväitä: Jeesus tulee, ongelmia tiedossa?

Viime vuosina on alkanut saamaan valtaa käsitys, että Jeesus tuottaa ihmisille ongelmia. Nimittäin, jos Jeesuksesta edes mainitsee joissain yhteisöissä, jotkut saavat heti omituisia oireita.

Jotkut näkevät Jeesuksesta puhumisen jopa vahingoittavan lapsen kehitystä, kun Jeesukseen uskominen nähdään ihmisen ajattelua rajoittavana vapauden riistona. Tällöin kuvitellaan, että lapsi on kuin tyhjä taulu, johon ei saa maalata mitään sellaista, jota ei voi tieteellisesti todistaa.

Mutta mitä tuohon tauluun sitten saa nykyihmisen mukaan maalata? Ihminen kuvittelee sen olevan vapautta, kun hän saa itse päättää muista välittämättä, mitä hän tekee ja ajattelee.

Mutta kuinka moni oikeasti ajattelee, mitä pienet lapset näkevät ja kokevat, kun he elävät meidän yhteiskunnassamme? Ovatko sodista, väkivallasta, koulukiusaamisesta tai vapaasta seksistä puhuminen myönteisesti sitten niitä, joita haluamme tuohon tauluun maalattavan?

Miksi Jeesus nähdään vahingoittavan lasta, kun Hän tahtoo suojella lasta kaikilta noilta asioilta? Väitän, että syynä on se, että ihminen ei ole silloin ymmärtänyt Jeesuksen merkitystä omassa elämässään.

Kukaan meistä ei ole itse saanut päättää omaa syntymäämme, vaan se on ollut jonkun toisen päätös. Uuden ihmiselämän syntyminen on jo ihme, kun tiedostaa mitä kaikkea siihen tarvitaan. Ihmisen kasvuun vauvasta vanhukseksi liittyy lukemattomia ihmeitä, joista vain joitakin tajuamme ja huomaamme elämämme aikana.

Jokainen sydämen lyöntikin on ihme. Jeesukseen uskovana voin ymmärtää tämän kaiken tapahtuvan vain armosta ja Jumalan rakkaudesta.

Jotta ihminen oppisi tuntemaan Jeesuksen, tarvitaan siihen usein toista ihmistä. Johannes Kastajasta kerrotaan, että hän raivasi tietä Jeesukselle. Johannes kehotti ihmisiä olemaan rikkomatta ihmistä ja ihmiselämää suojelevia lakeja. Johannes kertoi, että on tulossa Messias, joka vapauttaa ihmiset synnin ja kuoleman vallasta.

Ihmisen omat pahat teot ja ajatukset rikkovat välimme toisiin ihmisiin, Jumalaan ja lopulta myös itseemme. Jumala lähetti Jeesuksen meitä varten siksi, että saisimme virheemme anteeksi ja voisimme katsoa rikkomaamme toista ihmistä jälleen silmiin.

Jeesus tulee jouluusi vapauttaen sinut kaikesta syyllisyydestä, jos vain tahdot ottaa Hänet vastaan. Jeesuksen voi kohdat rukouksessa, Raamatun sanassa ja ehtoollisessa. Hän on jo meidän keskellämme.

Tahdotko huomata sen?

Pauli Pesonen

evankelista

Leave a Comment