Hengen eväitä: Suolana maailmassa

Seurakunta muodostuu erilaisista eri tavoin ajattelevista ihmisistä. Heitä yhdistää suhde Jeesukseen, joka on heidät pelastanut. Seurakunta elää yhteiskunnan keskellä. Seurakuntaa vastaan on aina noustu, koska sen olemassaolo on merkkinä siitä että Jeesus on Herra.

Raamatun pohjalta on kirkossa arvioitu, onko pappi tai piispa harhassa vai linjassa. Raamattua tutkien on pyritty löytämään vastaus siihen, miten suhtautua erilaisiin yhteiskunnassa kulkeviin virtauksiin. Jos asia ei ole ollut linjassa Sanan kanssa, se on hylätty. Samalla on erotuttu väkisinkin ympäröivästä maailmasta, ”oltu suolana”.

Nykypäivän suuntaus on se, että Raamattu on alistettu ihmisen arvioitavaksi. Ihmiset ovat alkaneet päättää siitä, mikä Raamatussa on pidettävää, mikä ei. Seurauksena on hämärretty totuus.

Kun suola käy mauttomaksi, se tallataan jalkoihin. Länsimaiden kirkko pyrkii miellyttämään ympäröivää yhteiskuntaa. Kirkkoja vastustamaan on noussut uusateistinen liike, joka pyrkii vaientamaan kristityt. Iso-Britanniassa ristikorun pitäminen työpaikalla on johtanut työstä erottamiseen. Koulut ovat syntyneet pitkälti kirkon valistustyön ansiosta, mutta nykypäivänä joidenkin koulujen ovet on suljettu seurakunnan päivänavauksilta. Raamatun vastaisten liberaalien linjausten hyväksymisen seurauksena kirkko on menettänyt jäseniään kiihtyvään tahtiin.

Jos suola käy mauttomaksi, se tallataan. Tällä Raamatun vertauksella kuvataan sitä, että jos kirkko ei erotu millään tavalla ympäröivästä yhteiskunnasta, voi miettiä syitä, miksi kirkossa pitäisi käydä. Samanlaisia hyvää tekeviä yhteisöjä tai järjestöjä on muuallakin.

Seurakunnasta ihminen tulee etsimään apua hengellisessä hädässä, pohtimaan mikä on elämän tarkoitus, hakemaan turvaa levottomassa maailmassa, etsimään Jumalaa ja yhteisöä, jossa on hyvä kasvaa kristittynä.

Jos kirkko keskittyy ydinsanomaansa, se houkuttelee etsijöitä. Jos seurakunnalla ei ole tarjota ihmiselle hengellistä apua, tämä etsii apua muualta, vaikkapa vaihtoehtouskonnoista.

Kristityn osa on olla ”suolana tässä maailmassa”. Tarvittaessa synti on sanottava synniksi, tarkastelu on aloitettava omasta sydämestä. Kaikki ei ole ihmiselle hyödyksi. On olemassa asioita, jotka ovat syntiä. On armollinen Jeesus, joka antaa synnit anteeksi.

Jos et vielä tunne Jeesusta, tule Hänen luokseen. Tunnusta sydämessäsi, että olet monella tavalla syntinen. Ja tarvitset apua ongelmaasi. Saat uskoa omaksi syntiesi anteeksiannon, Jeesuksen nimessä. Pyhä Henki todistaa sinulle, että olet sisällä Jumalan valtakunnassa matkalla taivaan kotiin. Anna Jumalan varustaa ja muuttaa sinut rohkeaksi ja lempeäksi kristityksi.

Samuel Mäkinen

kappalainen

Juupajoen kappeliseurakunta

Leave a Comment