Hengen eväitä: ”Olkaa vahvoja ja rohkeita!”

Näin meitä rohkaisee tulevan pyhän Vanhan Testamentin lukukappale. Sunnuntain aihe koskettaa läheisesti meitä kaikkia kristittyjä. ”Jeesuksen lähettiläät” muistuttaa tehtävästä, johon meidät on kutsuttu.

Muistamme varmasti hyvin Raamatusta ne 12 miestä, jotka Jeesus nimesi läheisiksi seuraajikseen. Heidän työnsä tuloksena syntyi se kirkko, joka yhä toteuttaa Jeesuksen sille antamaa tehtävää mennä ja tehdä kaikki kansat Hänen opetuslapsikseen (Matt.28:19).

Jeesus kutsuu lähettiläikseen myös meidät tämän ajan kristityt. Hän katsoo myös meidät arvollisiksi osallistumaan työhönsä ja toimimaan opetuslapsina tässä maailman ajassa, juuri tällaisina kuin olemme.

Aikanaan opetuslapsia ei kutsuttu heidän omien ansioiden vuoksi vaan heistä tuli apostoleja, koska Jeesus tahtoi tehdä heistä sellaisia. He saivat voimakseen Pyhän Hengen lahjan, jonka kautta he työtään tekivät. Saamme luottaa, että samalla Hengellään Jumala varustaa myös meidät. ”Te ette puhu itse, vaan teissä puhuu Isänne Henki (Matt 10:20)”.

Jeesuksen lähettiläät eivät ole omalla asiallaan. Heillä on kerrottavanaan kirkas sanoma, jonka keskuksena ei ole ihminen itse vaan Jumala. Kristityillä on tehtävä, jonka Kaikkivaltias ja -voipa taivaan Isä on ihmiselle antanut: kertoa Jumalan armosta, rakkaudesta ja pyhyydestä – siitä elämästä, jonka vain Hän yksin voi ihmiselle antaa.

Kristuksen lähettiläs ei ainoastaan julista hyvää sanomaa vaan vahvistaa sen myös rakkauden teoilla. Meidät on kutsuttu palvelemaan toinen toisiamme juuri niillä lahjoilla ja kyvyillä, joita meille on annettu. Tämä tehtävä ei koske ainoastaan esimerkiksi meitä, jotka toteutamme kristillistä rakkautta myös ajallisessa työssämme, vaan tehtävään on lähetetty kaikki.

Raamattu kertoo, että Jeesuksen lähettilään osa ei ole helppo. Siihen kuuluu monenlaista kipua kuten vainoa, puutetta ja pelkoa, mutta silti meidän ei tarvitse olla värittömiä ja mauttomia.

Saamme olla rohkeasti julkisia, näkyviä ja kuuluvia lähettiläitä. Meidän ei tarvitse pelätä vaikeitakaan tilanteita vaan voimme luotta lupaukseen: ”Herra itse kulkee sinun edelläsi. Hän on sinun kanssasi, hän ei jätä sinua yksin eikä hylkää sinua. Älä lannistu, älä pelkää.” (5.Moos. 31:8)

Kaarina Linjama

Oriveden seurakunnan diakoni

Leave a Comment