Hengen eväitä: Enkeleitä arjessa

Syksy on tänä vuonna saapunut monin erilaisen askelin. Välillä päivät ovat olleet hyvinkin lämpöisiä ja välillä vettä on satanut kerralla ennätyksellisen paljon. Tuttuun tapaan valo vähitellen vähenee ja värit luonnossa lisääntyvät. Kun katselee ympärilleen, voi nähdä monenlaista kauneutta, josta ammentaa voimaa ja iloa elämään.

Haasteellistenkin aikojen keskellä meillä on aihetta kiitokseen. Luonto ja viljelykset ovat tänäkin vuonna antaneet paljon monenlaista satoa ja pilven takaa kurkistava aurinko muistuttaa myös Jumalan hyvyydestä ja rakkaudesta meitä kohtaan. Meistä pidetään huolta ja meitä kannetaan eteenpäin. Kiitollinen mieli ja hyvien asioiden näkemisen opettelu tekevät arjesta ainakin hieman helpompaa.

Ensi sunnuntain aihe vie meidän Jumalan sanansaattajat -teeman äärelle, koska silloin vietetään Mikkelinpäivää eli Enkelien sunnuntaita. Raamattu puhuu paljon enkeleistä ja heidän tehtävistään. Enkelit olivat muun muassa paikalla kertomassa Jumalan tärkeimpiä viestejä ihmisille: jouluna paimenille kerrottiin, että Jeesus syntyi meille Vapahtajaksi ja pääsiäisenä enkeli istui tyhjän haudan suulla kertomassa, että Jeesus on noussut ylös kuolleista.

Myös monia muita asioita on ilmoitettu enkelien kautta ja ihmiset ovat saaneet neuvoja, voimia ja rohkaisua elämäänsä. Enkeleille on annettu myös varjelutehtävä ja moni onkin kokenut elämänsä varrella suojelua ja johdatusta ”lähellä piti” tilanteissa.

Enkelit ovat Jumalan palvelijoita ja rakkauden välittäjiä. Samoin meitä kutsutaan palvelemaan ja auttamaan toisiamme eri tavoin, olemaan arjen enkeleitä. Esimerkiksi kuunteleminen, kiittäminen, rohkaisevan sanan sanominen ja toisen puolesta rukoilu voivat olla todella merkityksellisiä asioita.

Jokainen meistä kaipaa hyväksytyksi tulemista ja itsensä tärkeäksi kokemisen tunnetta. Samoin jokainen meistä voi vaikuttaa siihen, että muilla ihmisillä voisi olla hyvä ja turvallinen mieli. Kun saamme kokea Jumalan armahtavaa ja hyväksyvää rakkautta, voimme jakaa sitä myös eteenpäin.

Mikkelinpäivään kuuluu tärkeänä osana myös lapset, joiden kaltaiseksi sunnuntain evankeliumi kehottaa meitä nöyrtymään. Lapsen tavoin saamme luottaa Jumalan suuruuteen ja viisauteen. Voimme ymmärtää oman pienuutemme ja pyytää anteeksi vääriä tekojamme. Voimme turvallisin mielin jättää elämämme Taivaallisen Isän käsiin ja luottaa siihen, että kaikki asiamme ovat Hänen tiedossaan.

Rukoillaan tänään toinen toistemme sekä erityisesti kaikkien lasten ja nuorten puolesta. Jumalan siunaamaa syksyä meille kaikille.

Sanna Tapiolinna

diakoni

Oriveden seurakunta

Leave a Comment