Hengen eväitä: Ihminen pettää, mutta Jumala on luotettava

”Lakatkaa te huolehtimasta! Tietäkää, että minä olen Jumala, kaikkia kansoja mahtavampi, korkein koko maailmassa.” (Ps. 46:11, KR 92)

Jokunen vuosikymmen sitten etsiskelin itselleni autoa ja aina, kun hyvä auto tuli lehdessä myyntiin, niin ennen kuin minä maalla sain postin jakamana lehden käteeni, niin auto oli yleensä jo myyty.

Lopulta näin lehti-ilmoituksen, jonka nähtyäni soitin vaimolleni ja sanoin, että nyt olen löytänyt itselleni hyvän auton ja että meidän täytyisi lähteä katsomaan sitä Tampereelle.

Koeajossa ja muutenkin auto vaikutti hyvältä ja maalipinta hienosti vahatulta. Päätin ostaa auton ja lähdin sillä kotiinpäin.

Ensimmäisen pesun jälkeen auton ongelmat alkoivat kuitenkin näkyä. Autokuumeessani tai siitä väsyneenä en ollut havainnut, että maalipinta oli käsitelty paksulla värivahakerroksella, joka peitti maalipinnan alla innokkaana odottavan ruosteen.

Minua oli siis autoliikkeen toimesta huijattu, eikä ajan kulumisen vuoksi kauppaa voitu enää purkaa. Olin harmissani ja minulta kului paljon lisärahaa auton kunnostamiseen ja maalipinnan uusimiseen. Auto, jonka piti tuottaa iloa, saikin minut masentumaan ja ärtymään. Vaikka autoa kunnostettiin ja fiksattiin, niin siitä jäi ikävä sivumaku.

Eräässä kristillisessä kotikokouksessa oli vierailulla kaukaa toiselta puolelta maapalloa Afrikasta tullut nainen. Menimme vaimoni kanssa hänen rukoiltavakseen ja yllättäen hän meistä mitään tietämättä sanoi seuraavat sanat: Lakatkaa huolehtimasta, minä teidän Jumalanne tiedän, että teitä kohtaan on toimittu väärin ja minä tulen korjaamaan sen asian kuntoon teidän kohdaltanne.

Vaimoni kanssa tiesimme heti, että kyse on autokaupastamme ja jäimme odottamaan, mitä tuleman piti.

Kului jokunen viikko ja vaimoni, joka ei juurikaan lue autoilmoituksia, sanoi yllättäen: Juha. Tuossa on sinulle sopiva auto. Lähdetään hakemaan se tänään.

Auto oli väriltään vihreä eli punaisen murheauton vastaväri. Siinä yksi osoitus Jumalan huumorista ja tavasta toimia. Kaiken lisäksi auto sijaitsi vielä kaukana Tervajoella.

Lähdimme matkaan aikomuksena vaihtaa siistiksi maalattu punainen auto tuohon meille uuteen käytettyyn autoon. Saavuimme autoliikkeeseen ja löysimme vihreän vaihtoauton heti. Myyjä lähti koeajolle meidän autollamme ja yllätyimme, kuinka paljon hän tarjoaisi autostamme hyvityksenä.

Tyytyväisinä lähdimme kotiin Tervajoelta ja siunasimme auton myynyttä myyjää, sillä tiesimme, että Jumala ei jätä asioita puolitiehen. Korjattuaan huolenpidollaan pettymystä aiheuttaneen autokauppamme, Hän varmasti ulottaisi siunauksensa myös Tervajoen autoliikkeeseen.

Ihminen pettää, mutta Jumala on täydellisen luotettava, olen saanut sen myöhemminkin useasti havaita.

Juha Hakonen

kristitty Juupajoelta

Leave a Comment