Tänä kesänä rönnilovea on taas tarjolla lähes vanhaan malliin – tanssimaan pääsee jokaisena lauantaina ja listaruoatkin saatiin valikoimaan, kun Rönnille saatiin palkattua jälleen kokki

Rönni, Ulpu Aho
Rönnin huvikeskuksen kesä alkoi heti, kun toukokuu vaihtui kesäkuuksi. Ravintolapäällikkö Ulpu Aho odottaa, että kesästä tulee sellainen, jonka aikana tehdään paljon uusia Rönni-muistoja. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Rönnin ravintolapäälliköksi kahden kesän jälkeen palannut Ulpu Aho pääsi kevään aikana huokaisemaan useaan kertaan helpotuksesta. Rönnin tanssilavan ja ravintolan kesään liittyvistä suunnitelmista alkoi nimittäin pala kerrallaan tulla totta.

– Se oli talven aikana todella iso mietinnän aihe, että mitä me pystymme asiakkaillemme tulevan kesän aikana kaikkien koronakesien jälkeen tarjoamaan, Aho sanoo.

Vaikka viime kesänä toimintaan ei enää rajoituksia koronan vuoksi määrätty, aiheutti se muita harmeja. Rönnille ei esimerkiksi saatu palkattua kokkia, sillä sellaista ei yksinkertaisesti löytynyt.

Se tarkoitti sitä, että kesäravintolan ruokalista ei ollut yhtä monipuolinen kuin aiemmin.

– Rönnillä jouduttiin luopumaan a la carte -listasta eli tarjolla oli vain grilliruokaa. Se oli harmillista, sillä Rönnillä on kuitenkin vuodesta toiseen palveltu asiakkaita hyvin, Aho toteaa.

Tänä kesänä tilanne on toinen, sillä kevättalvella yksi tärkeä palanen loksahti kohdalleen: Rönnille saatiin rekrytoitua kokki. Aho on siitä enemmän kuin riemuissaan.

– Siinä oli paljon onnea mukana. Koronan jälkeen ravintola-alalle on ollut todella vaikea löytää ammattitaitoista henkilökuntaa. Moni vaihtoi toiselle alalle, kun ravintoloissa ei ollut töitä. Lisäksi Rönnille työllistämisessä oman erikoispiirteensä tuo aina se, että sesonkiravintolana voimme tarjota töitä vain kolmeksi kuukaudeksi.

Listaruokien paluusta on iloittu

Mutta kokki siis löytyi ja siksipä Rönnillä on jälleen tänä kesänä tarjolla myös a la carte -annoksia.

– Kun asia varmistui, niin ryhdyimme siitä myös heti tiedottamaan. Tieto otettiin valtavan hyvin vastaan ja asiakkaat ovat olleet tosi iloisia, että listaruokaa on jälleen tarjolla, Aho kertoo.

Lähes saman tien asiakkaat alkoivat myös kertoa, mitä he toivoisivat Rönnin listalta kesällä löytyvän. Tähän Rönnin väki heitä myös haastoi some-tileillään.

Ahon mukaan ehdotuksista ei mitään kovin suuria yllätyksiä noussut esiin.

– Joku oli kyllä toivonut läskisoosia. Sekin vain on sellainen ruoka, jonka valmistaminen vaatii aikaa. Sitä ei ihan hetkessä pystytä tekemään, Aho naurahtaa.

Kalaa listalle toivottiin, ja muutama kala-annos listalta nyt myös löytyy. Samoin salaatit saivat ääniä ja niitäkin listalta löytyy. Pari kesää sitten listalle tulleet uuniperuna-annokset ovat myös mukana.

– Burgerit ovat aina suosittuja ja niistä me emme luovu. Esimerkiksi Rönniburgeri on jo niin klassikko, että sitä ei voi poistaa listalta. Jos annos menee hyvin kaupaksi ja ihmiset pitävät siitä, niin silloin ei ole edes mitään syytä poistaa annosta listalta, Aho toteaa.

Laajentuneen annosvalikoiman lisäksi myös Rönnin aukioloaikoja on täksi muutettu. Viime kesään verrattuna avoinnaolopäiviä on yksi enemmän.

– Koronan aikaan olimme avoinna keskiviikosta sunnuntaihin. Tänä kesänä olemme avoinna myös tiistaisin. Siitäkin asiakkaat ovat tykänneet.

Rönni
Rönniltä voi tänä kesänä vuokrata käyttöönsä esimerkiksi moottoriveneen. Vuokraustoiminta Rönnillä hoidetaan yhteistyössä To-Rentin kanssa. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Tanssimaan vaikkapa joka lauantai

Tanssimaan Rönnillä pääsee joka lauantai. Kauden aloitti kesäkuun ensimmäisenä lauantaina Saija Tuupanen. Juhannukseksi viihdyttäjäksi on saatu Juha Tapio ja heinäkuussa parketilla pääsee tanssimaan muun muassa Kyösti Mäkimattilan, Janne Tulkin ja Taikakuun tahdittamana.

Myös Klamydia, Kake Randelin ja Meiju Suvas kuuluvat tänä kesänä Rönnillä esiintyvien artistien joukkoon.

Viime kesänä Rönnillä otetiin käyttöön tapa, että alueelle pääsi sisälle tanssi-iltoina ilman tanssilipun ostamista. Näin toimitaan myös tänä vuonna, sillä tanssilavakulttuuriin tutustuminen halutaan tehdä myös heille helpoksi, joille se ei ole niin tuttua.

– Jos siis haluaa ajella Rönnille kahville tai terassille nauttimaan kesäillasta ja laulamaan karaokea, niin se onnistuu myös tanssi-iltoina ilman pääsylipun ostamista. Mutta jos haluaa ylälavalle tanssimaan, niin silloin lippu on ostettava, Aho selvittää.

Toiveena toki on, että myös tanssijoiden määrä lähtisi jälleen nousuun. Vanhoista hyvistä ajoista, jolloin lippuja myytiin yli 800 kappaletta per tanssit, voidaan tällä hetkellä vain haaveilla.

– Tilanne on kaikilla Suomen tanssilavoilla sama eli tansseissa kävijöiden määrä on vähentynyt. Tanssilavana tanssit on meille kuitenkin tärkeä juttu ja toivomme kovasti, että saisimme houkuteltua uusia tanssin harrastajia paikalle. Haluamme muutenkin olla matalan kynnyksen paikka, jonne kenen tahansa olisi helppo tulla tanssimaan, Aho mainitsee.

Rönnin etu on kuitenkin se, ettei toiminta ole vain tanssien varassa. Asiakkaista iso osa onkin päiväkävijöitä, jotka käyvät nauttimassa ravintolan tarjonnasta.

Bussilla perille ja laiturilta vesille

Ihan uusiakin asioita Rönnin kesään kuuluu. Tansseihin ja bändi-iltoihin voi nimittäin nyt suunnata hyppäämällä RönniBussin kyytiin. Palvelun Rönni toteuttaa yhteistyössä TaksiOriveden kanssa.

– Lauantain tansseihin on siis järjestetty kuljetus, joka lähtee Hirsilästä ja kiertää Oriveden keskustan ja muun muassa Säynäniemen leirintäalueen kautta Rönnille. Iso bussi ajaa kierroksen kahdesti ennen tansseja kahdesti tanssien jälkeen. Pieni maksu matkasta otetaan, Aho kertoo.

Kyydin puutteeseen Rönnille lähtemisen ei siis pitäisi kaatua.

– Tätä palvelua on meiltä myös paljon toivottu, että Oriveden keskustasta olisi joku kuljetus Rönnille. Toivottavasti asiakkaat sen nyt myös löytäisivät.

Uutta on myös se, että nyt Rönniltä voi vuokrata käyttöönsä moottoriveneen, vesijetin tai suppilaudan.

– To-Rentin Juhana Rentto otti meihin yhteyttä ja kertoi miettineensä, että toisi Längelmäveden rannalle veneen vuokrattavaksi. Rönni oli tähän hyvä paikka, sillä ihan vieressä on myös tankkauspaikka. Olemme itsekin miettineet, miten voisimme hyödyntää vesistöä paremmin, joten ehdotus tuli oikeaan aikaan, Aho sanoo.

Menopelit ovat siis Rönnin laiturissa. Niitä voi vuokrata muutaman tunnin ajaksi ja tarvittaessa myös pidemmäksi aikaa.

Veneeseen on mahdollista pyytää myös kuljettaja, jos itse ei halua rattiin tarttua. Retkestä on vain sovittava ennakoiden, sillä veneen kuljettaja saapuu Mänttä-Vilppulasta.

– Me Rönnissä hoidamme kaikki vuokraukseen liittyvät asiat kuntoon. Opastamme myös käyttöönotossa ja huolehdimme, että vuokraajalla on pelastusliivit.

Täksi kesäksi yritykset ovat myös voineet ostaa Rönnille kumppanuuspaketin. Viiden erilaisen paketin joukosta löytyy esimerkiksi tanssi-illan isännyys.

– Yritys voi siis ostaa itselleen tanssi-illan isännyyden, jolloin yritys voi tulla paikalla asiakkaidensa kanssa tai pitää henkilöstön virkistysillan. Isäntäyritys saa näkyvyyttä muun muassa nettisivuillamme ja Rönnin yhteistyökumppaniseinällä. Yritys voi myös illan aikana esitellä tuotteitaan ja palveluitaan vip-tilassamme, Aho kertoo.

Rönni, Ulpu Aho
Ulpu Aholle tämä kesä on jo 15:s kesä Rönnillä työtehtävissä. Nyt hän iloitsee siitä, että vuoden tauon jälkeen Rönnillä tarjoillaan jälleen myös listaruokia. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Rönnilovea ihan koko kesä

Vaikka Aho ei kahtena edellisenä kesänä olekaan Rönnillä työskennellyt, ei paikka ole muuttunut hänelle vieraaksi. Siitä pitävät huolen myös ne noin 15 muuta kesää, jotka hän on Rönnillä viettänyt.

Se on kuitenkin jo nyt tiedossa, että tämän kesäkauden jälkeen Rönnin asiat pysyvät Ahon mielessä entistä tiiviimmin myös talvella.

– Tarkoitus on, että jatkan syksyllä Rönnin töitä pari päivää viikossa. Eräjärven Urheilijoiden tavoitteena on, että Rönnin toimintaa, myyntiä ja markkinointia kehitettäisiin jatkossa enemmän talven aikana. Alan siis jo syksyllä miettimään seuraavaa vuotta ja vedän yhteen, miten tänä vuonna onnistuimme.

Sitä ennen Aholla on kuitenkin edessä koko kesä rönnilovea.

– Se on ihanaa, kun kesällä käy paljon asiakkaita, jotka itse lähtevät kertomaan sitä, että miten he ovat tavanneet Rönnillä 1960-luvulla ja kuinka rannassa on ollut discolaiva. Se on jotenkin todella ihanaa, miten paljon täällä on kaikenlaisia muistoja ja ihmissuhteita syntynyt. Toivottavasti niitä syntyy myös tänä kesänä, Aho hymyilee.

Leave a Comment