Hengen eväitä: Jeesus on elämän leipä

…Jeesus sanoi: ”Minä olen elämän leipä. Joka tulee minun luokseni, ei koskaan ole nälissään, ja joka uskoo minuun, ei enää koskaan ole janoissaan.” (Joh 6)

Jeesus on elämän leipä. Hän antaa lupauksen, että se joka tulee Hänen luokseen ei ole koskaan nälissään.

Jeesus kuoli koko maailman väärien tekojen puolesta. Hän antoi elämänsä meidän edestämme. Hänen päällään oli meille kuulunut rangaistus. Kaikki me tarvitsemme apua, koska me olemme monella tavalla tehneet vääriä asioita. Kun me teemme huonoja asioita, meille voi tulla tarve jollakin tavalla hyvittää väärät tekomme. Vääristä teoista seuraa myös syyllisyys.

Meistä jokainen tarvitsee elääkseen ravintoa. Leipä on tärkeä osa tätä ravintoa. Ihminen ei elä pelkästään leivästä ja juomasta. Jeesuksesta sanotaan, että Hän on elävä leipä.

Jumala on luonut ihmisen sellaiseksi, että tämä kaipaa elämälleen tarkoitusta. Ihminen kaipaa sydämessään, että saa olla yhteydessä Jumalaan. Kun tällaista yhteyttä ei ole, voidaan sanoa, että ihmisellä on nälkäinen olo. Nälkä eli kaipaus yhteyteen Jumalan kanssa.

Aikojen alussa ihminen eli lähellä Jumalaa ilman häiriötä. Sitten tapahtui syntiinlankeemus paratiisissa ja tämä yhteys katkesi. Jumala lähetti Jeesuksen yhdistämään uudelleen tämän yhteyden.

Ajatellaan vaikka, että joku koululainen on tehnyt väärin toista kohtaan, ja häntä odottaa jälki-istunto. Ihmisen ja Jumalan välisessä suhteessa Jeesus on kärsinyt tämän ”jälki-istunnon” ihmisen puolesta ja Jumala hyväksyy tämän Jeesuksen teon täydellisesti.

Jeesuksen ristintyö on voimassa edestämme, kertakaikkisesti ja ikuisesti. Hänen ei tarvitse enää uudelleen mennä ristille meidän väärien tekojemme vuoksi.

Kun ihminen tulee Jumalan luokse Jeesuksen kautta, hänen kaipauksensa tyydyttyy ja syntien anteeksiannon seurauksena hänen syyllisyytensä poistuu. Hän saa maistaa sellaista leipää, jonka jälkeen hän ei enää kaipaa saada maistaa mitään muuta, hengellisessä mielessä. Tämä Elävä Leipä riittää hänelle.

Jeesus on Jumalan poika. Hän rakastaa meitä jokaista. Jeesus haluaa olla ihmisen elämässä läsnä lapsuudesta vanhuuteen asti. Jeesus on myös valmistanut jokaiselle Häneen uskovalle taivaaseen uuden kodin.

Samuel Mäkinen
kappalainen
Juupajoen kappeliseurakunta

Leave a Comment