Hengen eväitä: Mistä se löytyy?

Valtakunnallinen Missio 2022 ”Se löytyi”-teemalla on alkanut 19. syyskuuta ja päättyy 16. lokakuuta.

Moni voi kysyä, mitä tuo teema tarkoittaa. Mikä on se mikä pitäisi löytää tai mikä on löytynyt? Itse ajattelen tänä monella tavalla haasteellisena aikana, että monelta ihmiseltä on ehkä rauha ja turvallisuudentunne kadonnut. Ne ovat kuitenkin asioita, joiden puuttuessa voidaan kyseenalaistaa Suomen tunnettavuus maailman onnellisempana kansana.

Jeesus kuitenkin lupaa rauhan seuraajilleen ja lupaa, että se rauha on paljon suurempi kuin maailman tarjoama rauha. (Joh. 14:27) Apostoli Paavali lupaa, että se rauha on jopa ”kaikkea ymmärrystä ylempi.” (Fil. 4:7)

Joku voi ehkä kysyä, miten tuosta rauhasta voi päästä osalliseksi. Siihenkin löytyy vastaus Raamatusta.

Jeesus sanoo: ”Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.” Kun ihminen vastaanottaa Jumalan tarjoaman pelastuksen, hän tulee osalliseksi Jumalan rakkaudesta, ”joka on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta.” (Room. 5:5)

Jumalan rakkautta ei voi verrata ihmisten väliseen rakkauteen, koska se on paljon ylevämpää ja kaiken lisäksi täysin pyyteetöntä, ilman oman edun tavoittelua. Apostoli Johannes kirjoittaa tuosta Jumalan rakkaudesta 1. Johanneksen kirjeessä. Hän vakuuttaa, että Jumala on rakkaus ja ilman hänen rakkautensa kokemista olemme kyvyttömiä rakastamaan lähimmäistä kaikesta sydämestämme.

Mitä Jeesuksen rakkauden kokeminen merkitsee sen vastaanottaneille? Ei se merkitse välttämättä sitä, että asiat ympärillämme muuttuvat. Muutos tapahtuukin ennen kaikkea meissä, koska suhtautumisemme asioihin ja tulevaisuuden odotuksiin muuttuu. Silloin pelko muuttuu toivoksi ja Raamattu sanoo, ”toivo ei saata meitä häpeään.” (Room. 5:5)

Jumalan rakkauden kokeminen on myös sellainen asia, josta haluaa kertoa myös muille. Apostoli Paavali kirjoittaa korinttolaisille, että Kristuksen rakkaus vaatii meitä tähän.

Ensi sunnuntain evankeliumitekstistä löytyy niin sanottu rakkauden kaksoiskäsky. Sen mukaan meidän tulee rakastaa Herraa Jumalaa koko sydämestämme, ja lähimmäistä niin kuin itseämme. Eikö ole suurta rakkautta lähimmäistä kohtaan kertoa, että se löytyy, rauha Jumalan ja ihmisten kanssa?

Voitto Perkiö, pastori

Juupajoen vapaaseurakunta

Leave a Comment