Hengen eväitä: Enkeli saattaa rukouksen sillalle

Ensi sunnuntaina vietetään Mikkelinpäivää, jota kutsutaan myös enkelten pyhäpäiväksi. Enkelit ovat Jumalan sanansaattajia ja heidän tehtävänään on opastaa, suojella ja ohjata ihmisiä Jumalan tahdon mukaiseen elämään.

Minulle, kuten varmasti monelle muullekin suomalaiselle, ensimmäisenä mielleyhtymänä enkeleihin liittyen nousee E. Jaatisen maalaama Suojelusenkeli-taulu. Taulussa kaksi lasta on ylittämässä kosken yllä olevaa siltaa ja heidän takanaan enkeli suojaa heidän matkaansa.

Kun ajattelen tätä nimenomaista Suojelusenkeli-taulua, niin mieleeni nousee Jukka Salmisen Rukous on silta -laulu, jota lauloimme paljon lapsena seurakunnan kerhossa.

Laulussa ei mainita enkeleitä, mutta kuvittelen tuon rukouksen sillan päässäni aina samaksi sillaksi, jonka päällä lapset kävelevät taulussa. Vertauskuvallisesti voimmekin ajatella, että enkelin tehtävä on saattaa meitä tälle sillalle ja ohjata meitä olemaan yhteydessä Jumalaan rukouksen kautta.

Suojelusenkeli-taulussa lasten matkaa uhkaavat huonokuntoinen silta ja sen alla pauhaa vaarallinen koski sekä lähestyvä ukkonen.

Meidän rukouksen siltaa ja yhteyttä Jumalaan voi myös uhata monet asiat. Saatamme huomaamattamme nostaa työn, rahan tai minkä tahansa muun arkisen asian Jumalan yläpuolelle.

Voit miettiä, mitkä asiat sinun elämässäsi ovat sellaisia, jotka vievät tilaa Jumalalta ja näin ollen ovat uhkana Jumalasuhteellesi. Jumalan sanansaattajien tehtävänä on suojella meitä myös siltä, että nämä asiat eivät nousisi Jumalaa tärkeämmiksi.

Aliina Hakonen

nuorisotyönohjaaja

Oriveden seurakunta

Leave a Comment