Hengen eväitä: Kristuksen lähettiläänä

Elämme nopeasti muuttuvassa maailmassa, niin että tällaista ikäihmistä alkaa jo hengästyttää! Onko jatkuva taloudellisen kasvun ja kehityksen tavoittelu tehnyt meistä maailman onnellisimman kansan?

En tiedä, millaisin mittarein tuota onnellisuutta on mitattu, koska yleisesti havaittava henkinen pahoinvointi on vain lisääntynyt. Olisiko aika kääntää katse välillä menneisyyteen, kuten Raamattu kehottaa: ”Astukaa teille ja katsokaa ja kysykää muinaisia polkuja, kysykää, mikä on hyvä tie, ja vaeltakaa sitä, niin te löydätte levon sieluillenne.”(Jer. 6:16) Jeesus toistaa tuon saman lupauksen: Tulkaa minun tyköni, kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon. (Matt.11:28)

Ensi sunnuntaina vietämme Apostolien päivää. Jeesus antoi kaikille seuraajilleen tehtäväksi viedä tätä evankeliumin ilosanomaa kaikkialle maailmaan. Se ei koskenut vain apostoleja, vaan jokaista Jeesuksen Kristuksen seuraajaa.

Saamme olla kiitollisia niistä lukemattomista, uskollisista miehistä ja naisista, jotka ovat olleet toteuttamassa jaloa kutsumustaan jopa henkensä kaupalla. Mielestäni se on vakuuttava todiste siitä, että Jumalan sana on totta ja vastaanotettaessa muuttaa ihmisen elämän sekä antaa sisäisen levon.

Jotta tämä voisi toteutua, tarvitaan evankeliumin julistajia kuten Raamattu sanoo: ”Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.” (Room. 10:17)

Tuo evankeliumin viestikapula on annettu meille Jeesuksen seuraajille. Ennen uskoon tuloa ajattelin virheellisesti, että usko tulee kohdalleni minun tekemättä mitään. Tämä merkitsi minulle sitä, että jouduin käymään tosi vaikeita aikoja elämässäni, kunne Jumala ikään kuin ”pakotti” minut nöyrtymään edessään.

Silloinkin minulla olisi ollut mahdollisuus valita, otanko vastaan pelastuksen vai hylkäänkö sen. Koska en nähnyt muita vaihtoehtoja, annoin Jeesukselle luvan tulla elämääni ja hetkeäkään en ole sitä katunut.

Siksi yksi mielikohtiani Raamatussa on: Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä, ja Jumala kehoittaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa. (2. Kor. 5:20)

Voitto Perkiö, pastori

Juupajoen vapaaseurakunta

Leave a Comment