Hengen eväitä: Ylössnousseen todistajia

Meidän aikanamme on tavallista, että kun jollekin asialle on riittävät tiedolliset perusteet, niin asiaa pidetään totena. Se tarkoittaa, että kun jostain on riittävästi todistusaineistoa vastaväitteitä ei ole enää tarpeellista esittää, vaan asia on niin. Asia on silloin mielekästä ja järkevää hyväksyä.

Sunnuntaina pyhän aiheessa puhutaan Jeesuksen ylösnousemisen todistajista. Ollaan tekemisissä vahvojen todisteiden kanssa.

Jeesuksen ylösnouseminen on kristinuskon keskeinen todistus tapahtumien historiallisesta todellisuudesta. Parin päivän päästä pääsiäisestä nähtiin, että hauta, johon Jeesus oli haudattu oli tyhjä. Sitten Jeesus ilmestyi opetuslapsilleen useita kertoja eri paikoissa ja erilaisissa tilanteissa. Jeesuksen näki useat muutkin ihmiset eri tilanteissa seuraavien 40 päivän aikana.

Myös Paavali kirjoittaa kirjeessään korinttolaisille, että hänen aikanaan eli ihmisiä, jotka kertoivat miten Jeesus näyttäytyi yhdellä kertaa yli 500 ihmisen ollessa yhtäaikaa läsnä, todistaen Hänen olevan elossa.

Jeesuksen ylösnousemisella oli tapahtumien jälkeisinä vuosina siis satoja todistajia, jotka olivat täysin vakuuttuneita Jeesuksen ylösnousemuksen todellisuudesta. Osa ihmisistä kosketti Jeesusta ja Hän söi Hänelle tarjottua ruokaa heidän nähtensä.

Näiden tapahtumien seurauksena pieni pelokas opetuslasten joukko tuli täyteen rohkeutta ja varmuutta todistaa: Jeesus elää, Hän on ylösnoussut ! Seurakunta kasvoi ja vahvistui.

Meidän päivinämme miljoonat ihmiset kertovat edelleen tätä samaa ilosanomaa kuoleman voittaneesta Vapahtajasta. Myös omassa elämässäni olen saanut liittyä tähän monilukuiseen todistajien ketjuun. Todistajien joukko on lähenyt liikkeelle tyhjän haudan ääreltä ja julistaa Ylösnousseen todistajina edelleen samaa vahvaa ilosanomaa: Jeesus on voittanut kuoleman: Hän elää !

Jeesus kutsuu sinua seuraamaan Häntä ikuisen elämän tietä.

Markku Mustajärvi

kappalainen

Oriveden seurakunta

Leave a Comment