Hengen eväitä: Kristus on ylösnoussut

Pääsiäisen tapahtumat ovat keskeisin osa kristillistä uskoa, joka avaa meille Jeesukseen uskoville lohdulliset tulevaisuuden näkymät.

Jerusalemin Vanhassa kaupungissa on katu nimeltä Via Dolorosa (Kärsimysten tie). Sitä pitkin Jeesus kulki ristiään kantaen sovittaakseen Golgatalla koko maailman synnit.

Samalla tavoin kuin Jeesus suostui vapaaehtoisesti toteuttamaan Isän pelastussuunnitelman, myös me voimme päästä osalliseksi Jumalan valmistamasta pelastuksesta, kun vapaaehtoisesti suostumme siihen.

Sunnuntain evankeliumissa tunnelma kuitenkin vaihtuu suureen hämmennykseen. Murheen murtamat opetuslapset saivat viestin siitä, että Jeesuksen hauta olikin tyhjä!

Heräsi uusi toivo siitä, ehkä kaikki ei sentään ollutkaan menetetty. Vähitellen alkoi muistua mieleen ne Jeesuksen opetukset, joissa hän kertoi kaikesta siitä, mitä hänelle tulisi tapahtumaan.

Kun ajattelemme itseämme opetuslasten paikalle, ei ole lainkaan vaikea ymmärtää heidän hämmennystään kaiken tapahtuneen jälkeen. Kuolleen herääminen henkiin ei avaudu inhimilliselle ymmärrykselle, se kuuluu niihin yliluonnollisiin asioihin, josta kristinuskossa on kysymys.

Tarvitaan Jumalan Hengen avaamaa ymmärrystä, että yliluonnollinen muuttuu luonnolliseksi! Kun itse sain tulla uskoon noin 30 vuotta sitten, siihen asti hullutuksena pitämäni asiat alkoivat tuntua hyvinkin luonnollisilta.

Mitä usko ylösnousseeseen Kristukseen sitten merkitsee? Se avaa meille aivan huikeat näköalat tulevaisuuttamme ajatellen.

Apostoli Paavali kirjoittaa: ”Sillä niinkuin kaikki kuolevat Aadamissa, niin myös kaikki tehdään eläviksi Kristuksessa, mutta jokainen vuorollaan: esikoisena Kristus, sitten Kristuksen omat hänen tulemuksessaan.” (1. Kor. 15:22-23)

Vaikka usko Jeesukseen merkitsee Jumalan siunausten osalliseksi pääsemistä, paras on kuitenkin vielä edessä!

Tämän ajallisen elämän päättyessä alkaa iankaikkisuus, jonka saamme viettää vapautettuina syntiinlankeemuksen tuomista rasitteista.

Voitto Perkiö, pastori

Juupajoen vapaaseurakunta

Leave a Comment