Hengen eväitä: Jumalan sanan kylvö

Jumalan sanan eli Raamatun kylvöstä on Raamatussa monia vertauskuvallisia kertomuksia. Hyvän siemenen kylväjäksi kuvataan Ihmisen Poikaa eli Jeesusta, ja siemen on Jumalan sana.

Raamatusta voimme löytää Jeesuksen käskyn siitä, että meidänkin tulee julistaa Raamatun hyvää sanomaa aina maailman ääriin asti. Olemme siis Jumalan työtovereita ja kylvämme evankeliumia myös toisten uskovien kanssa yhdessä. Jumala antaa kasvun Pyhän Henkensä kautta.

Tärkein sanoma, jonka Jumala haluaa jokaiselle ihmiselle välittää, on se, että Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että hän antoi ainoan Poikansa Jeesuksen, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.

Tehtävämme on tuoda sanoma esille toisillekin ihmisille ja vastuu sanan ottamisesta vastaan on jokaisella ihmisellä itsellään. Jumala on rakkaus eikä hän pakota ketään, mutta meille on annettu tehtävä auttaa muitakin ihmisiä löytämään sama Jumalan rakkauden voima, joka meitä itseämme auttaa.

Kylvämämme sadon näemme ehkä joskus myöhemmin siitä ihmisestä, jonka sydämeen kylvimme Jumalan sanan siemenen. Tai voi olla, ettemme koskaan saa tietää, mitä evankelioimallemme ihmiselle tapahtui.

Saamme kuitenkin luottaa siihen, että Jumala ei jätä kesken hyvää työtään, jonka hän on jokaisen ihmisen kohdalla aloittanut.

Pandemian aikana yhä useamman ihmisen hymy on hyytynyt ja vieraan ihmisen vastaantullessa saattaa tuntua hymy väkisin puristetulta. Jos hymyilemme väkisin, se on teeskentelyä.

Miten voisimme kohdata vastaantulevat ihmiset aitoina ja rehellisinä? Raamattu opettaa meille, että voimme julistaa sanaa sopivalla ja sopimattomallakin hetkellä.

Usein itkevää ihmistä pystyy parhaiten lohduttamaan se, joka on itsekin itkenyt tai itkee toisen kanssa. Samoin, jos näemme toisen ihmisen iloisena, meidän on helppo yhtyä hänen iloonsa. Paras tilanne on se, jos molemmat ihmiset voivat olla samalla aaltopituudella ja iloita yhdessä yhteisestä uskosta Pelastajaansa, Jeesukseen.

Millainen maaperä on ihmisen sydämessä erilaisissa tilanteissa, vaikuttaa suuresti ihmisen vastaanottokykyyn, vastaako toinen hymyllä takaisin hymyilevälle ihmiselle.

Olisi hienoa, jos elämän olosuhteet tai vaihtuvat tunteet eivät vaikuttaisi meihin ihmisiin liikaa, vaan voisimme iloita joka hetki siitä, että Jeesus Kristus on maksanut jokaisen ihmisen synnit, koko maailman synnit, ristillä. Voimme rukoillen pyytää omin sanoin tai hiljaisin huokauksin Jeesus tulemaan Pelastajaksemme tai joku uskova ihminen voi auttaa meitä sanojen löytymisessä.

Kun meillä on vahva luottamus Jumalaan, silloin meitä ei hetkauta pandemia eikä mikään muukaan. Mikään asia, edes kuolema ei voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, lupaa Sana.

Mirkka Tuominen

Viestintä- ja julistustyön vastuuryhmäläinen

Oriveden seurakunta

Leave a Comment