Hengen eväitä: Jokainen on tärkeä

Jokainen meistä ihmisistä on erilainen, ainutkertainen ja arvokas. Samoin ajatuksemme, valintamme ja elämänkatsomuksemme eroavat toisistaan.

Elämä ja sen erilaiset tapahtumat muokkaavat meitä ja haastavat miettimään, millaista reittiä haluamme kulkea. Voimme aina uudelleen pohtia, mikä juuri minulle on tärkeää ja myös sitä, millainen on suhteeni Jumalaan ja mihin minä uskon.

Jumalalle me kaikki olemme yhtä tärkeitä ja Hän rakastaa meitä. Hän haluaa kutsua meitä lähelleen ja olla tärkeä osa meidän elämäämme.

Jumala tuntee hyvin meidät kaikki luomansa ihmiset. Hän on kiinnostunut siitä, mitä meille kuuluu ja millaisia asioita käymme kulloinkin elämässämme läpi.

Hän tahtoo olla vierellämme kaikenlaisissa asioissa: niin iloissa kuin suruissa, niin silloin kun kaikki tuntuu menevän hyvin tai silloin, kun meidän on vaikea ymmärtää, miksi asiat menivät eri tavoin kuin olimme toivoneet.

Kolmiyhteinen Jumala tahtoo meidän uskovan ja luottavan Hänen hyvyyteensä ja johdatukseensa. Myös ensi sunnuntain aihe kirkkovuodessa on Jeesus herättää uskon. Jeesus kohtasi maan päällä eläessään paljon ihmisiä, jotka uskoivat häneen, kun näkivät Jeesuksen tekevän monia ihmetekoja ja parantavan sairaita.

Jeesuksen seurassa moni ihminen sai kokea olevansa Jumalalle tärkeä. Jeesus myös antoi ihmisille erilaisia tehtäviä ja monen elämä sai kokonaan uuden suunnan.

Tänäkin päivänä Jeesus herättää uskoa meidän sydämissämme ja johdattaa elämäämme. Raamatun Sanan kautta saamme oppia tuntemaan enemmän Jumalaa ja rukouksessa saamme lähestyä Häntä ja kertoa kaikki mielessämme olevat asiat.

Ennen kaikkea saamme luottaa siihen, että Jeesus on Vapahtaja, joka sovitti kaikki meidän syntimme. Siksi voimme Jumalaan turvaten elää täällä maan päällä ja kulkea myös kohti taivaan kotia.

Yhä edelleen Jeesus antaa meille tehtäviä. Yksi tärkeimmistä on olla toisten ihmisten tukena ja apuna. Jokainen meistä voi teoillaan ja sanoillaan auttaa toisia, rohkaista eteenpäin, antaa toivoa ja sellaisen tunteen, että jokainen on tärkeä.

Näin voimme epävarmanakin aikana heijastaa Jumalan rakkautta ja huolenpitoa arjen keskelle.

Sanna Tapiolinna

diakoni

Oriveden seurakunta

Leave a Comment