Hengen eväitä: Ostin partahöylän

Oletko mainoksien uhri? Itse huomaan olevani välillä mainoksien uhri. Kaupassa ostoskoriin tarttuu helposti uutuusjäätelö tai suklaapatukka. Kerran puhelinmyyjä sai minut ostamaan partahöylän ja sähköhammasharjan. Ne toimitettiin Ruotsista asti.

Monenlaista tavaraa on tarjolla, jos vain ostajia löytyy. Itse olen yrittänyt opetella sanomaan ei erilaisille tarjouksille. Tavarat kuluvat, menevät rikki ja menettävät melko usein alkuinnostuksen jälkeen mielenkiintonsa.

Moni tavara tuottaa meille vain hetkellisen mielihyväntunteen ja siksi on hyvä pohtia mitä oikeasti tarvitsemme? Katoavien aarteiden sijasta voimme yrittää löytää katoamattomia aarteita.

”Usko on suuri rikkauden lähde, kun tyydymme siihen mitä meillä on. Emme me ole tuoneet mitään mukanamme maailmaan emmekä voi viedä mitään täältä pois. Kun meillä on ruoka ja vaatteet, saamme olla tyytyväisiä.” (1. Tim. 6:6-7)

Suurin rikkaus on siinä, että Jeesus on kantanut ristinkuolemallaan ja ylösnousemuksessaan meidän kaikkien virheet ja pahat tekomme. Anteeksianto on mahdollinen ja yhteys Jumalaan on kunnossa Jeesuksen tähden. Meillä on siis iankaikkisen elämän toivo Jeesuksessa. Se on aarteista parhain.

Millaista muuta rikkautta usko voi elämäämme antaa? Rikkautta voisi olla ainakin, jos riitaisten ihmissuhteiden keskelle löytyisi anteeksianto ja yhteys. Voisimme jakaa toisille lohdutuksen ja rohkaisemisen sanoja. Uskaltaisimme antaa omastamme heille, jotka elävät taloudellisessa ahdingossa.

Rikkautta olisi myös katsoa tuntematonta silmiin ja hymyillä. Tällaisia katoamattomia aarteita minulle tulee mieleen. Jumala rakastaa meitä valtavan paljon.

Annetaan Jumalan armon ja rakkauden muuttaa meidän sydäntämme, ettemme kiinnittyisi liikaa rahaan ja materiaan.

Hyvää ja siunattua alkavaa kesää.

Mikko Sorva

nuorisotyönohjaaja

Oriveden seurakunta 

Leave a Comment