Kerttu Lehmus pääsi alle 18-vuotiaiden naisten maajoukkueeseen – pelaa ensimmäistä kauttaan Team Kuortaneessa

Oriveden Fortunan kasvatti Kerttu Lehmus miettii suuntaavansa peruskoulun jälkeen Kuortaneen urheilulukioon ja sieltä Yhdysvaltoihin yliopistoon. Kuva: Kerttu Lehmus.

Jääkiekkolupaus Kerttu Lehmuksen ensimmäinen kausi Kuortaneella Team Kuortaneen riveissä on mennyt varsin hyvin. Peliaikaa Lehmus sai viime kaudella Ilveksessä enemmän, mutta kehitystä on kuitenkin tapahtunut.

– Tällä kaudella on tehty paljon treenejä ja fysiikkaa, ja kehitystä on tullut kyllä ensi kautta ajatellen.

Oriveden Fortunan kasvatti käy yhdeksättä luokkaa Kuortaneen yhteiskoulussa. Koulussa toimii urheilupainotteinen urheiluluokka, jossa Lehmus luonnollisesti on. Kiekkoilijan arki ei ole aivan ikäiselleen tyypillistä, sillä Lehmus asuu joukkuekavereidensa kanssa soluasunnossa Kuortaneella.

– On tullut kyllä itsenäistyttyä, hän toteaa.

Vasta 15-vuotias Lehmus pelasi naisten Liigassa jo 13-vuotiaana Ilveksen riveissä. Liigassa pelaaminen jatkuu Team Kuortaneen tiimissä. Ikäeroa ei ainakaan kotijoukkueen muihin pelaajiin ei ole paljoa, sillä joukkueessa on paljon lukioikäisiä ja muita yhdeksäsluokkalaisia.

Omiin vahvuuksiinsa Lehmus luettelee luistelun ja pelinlukutaidon. Nuoren kiekkoilijan mukaan vielä kehitystä tarvitseva osa-alue on kiekolliset taidot.

Pääsi alle 18-vuotiaiden maajoukkueeseen

Vuonna 2019 Lehmus pääsi alle 16-vuotiaiden naisten maajoukkueeseen. Tuolloin nuori lupaus oli leirityksessä, ja keväällä 2020 Lehmus oli menossa joukkueen mukana pelaamaan European-cupiin, mutta turnaus peruttiin koronatilanteen vuoksi. Se harmitti, mutta joukkueeseen pääsy oli silti Lehmukselle hieno juttu.

Nyt kuitenkin on päästy vielä astetta pidemmälle. Laitahyökkääjänä pelaava Lehmus sai paikan alle 18-vuotiaiden naisten maajoukkueesta. Ensimmäinen leiri jäi Lehmukselta väliin pienen vamman takia, mutta touko-kesäkuun vaihteessa pidettävälle leirille hän lähtee mukaan.

– Tämä on vielä astetta siistimpi juttu, Lehmus kuvailee.

Eniten koronaviruspandemia on vaikuttanut Lehmuksen elämässä jääkiekkoon. Joitakin pelejä on jouduttu perumaan, ja treenejä jouduttiin pitämään pahimpaan korona-aikaan pienryhmissä. Muuhun arkeen korona ei ole vaikuttanut niin paljoa.

Kesällä luvassa treeniä ja kesätöitä

Koko kesän Orivedellä viettävä Lehmus kertoo kesäsuunnitelmiinsa kuuluvan treeniä sekä ajanviettoa perheen ja kavereiden kanssa. Kesätöihin kiekkoilija on menossa Oriveden jäähallille.

Kesään kuuluu treenin lisäksi myös muuta liikkumista.

– Rullaluisteltua tulee aika paljon, Lehmus paljastaa.

Lisäksi Lehmus kertoo pelailevansa yleisesti erilaisia pallopelejä. Salibandy on jääkiekkoilijoiden parissa suosittu laji, jota Lehmuskin kertoo pelailevansa joukkueen kanssa melko usein.

Hyvä kesäliikuntapaikka Orivedellä on Lehmuksen mukaan jäähallin alapuolella oleva monipuolikaukalo, jossa nuori lupaus on käynyt usean kerran itsekin liikkumassa.

Lukion jälkeen Yhdysvallat kiikarissa

Peruskoulun jälkeen Lehmuksen tähtäimessä on Kuortaneen urheilulukio. Tämän jälkeen hän haluaisi lähteä Yhdysvaltoihin yliopistoon.

Alun perin jääkiekkoa harrastamaan Lehmus on päätynyt luistelukoulun kautta, josta innostuneena hän halusi heti 7-vuotiaana päästä pelaamaan.

Vapaa-aikaansa Lehmus viettää mielellään joukkuekavereidensa kanssa jääkiekkoa ja videopelejä pelaillen sekä televisiota katsellen.

Kotona Orivedellä Lehmus on käynyt kauden aikana aina välillä. Pisin aika oli pelien takia kuusi viikkoa, jolloin ei päässyt käymään kotona.

– Normaalisti olen joka toinen viikonloppu käynyt vanhempien luona, hän kertoo.

Orivedessä hyvää on Lehmuksen mukaan rauhallisuus, mutta parasta on kuitenkin jääkiekkoseura Fortuna, joka on kasvattanut Lehmuksesta sen pelaajan, joka hän nyt on.

– Loistava jääkiekkoseura, hän kehuu.

Leave a Comment