Hengen eväitä: Oletko Voittajan puolella?

Jos olet joskus ollut pelaamassa esimerkiksi jalkapalloa ja olet saanut olla mukana voittaneessa joukkueessa, voit hyvin tunnistaa sen tunnelman, mitä on olla voittajan puolella.

Mitä suuremmasta mestaruudesta on ollut kyse, sitä hienommalta se on tuntunut. Kuvittele se tunne mielessäsi. Ajattele sitten se tuhat kertaa voimakkaampana. Joko lentelet tunnelmissasi vähintään kilometrin korkeudessa? Jotain tuollaista voi tuntea taivaassa, Jumalan luona.

Apostoli Johannes kirjoittaa kirjeessään, etteivät Jumalasta syntyneet tee syntiä (1. Joh. 5:18, UT 2020). Jos olen rehellinen, niin tuon tulkinnan mukaan ainakaan minä en ole syntynyt Jumalasta. Oletko sinäkään? Onko meillä siis mitään toivoa?

Jeesus sanoi olevansa synnitön (Joh. 8:46), sillä hän tiesi syntyneensä Jumalasta. Jeesuksen synnittömyyden tähden myös me voimme olla turvallisella mielellä pahassa maailmassa. ”Hän, joka itse syntyi Jumalasta, pitää huolen, ettei Paha pääse koskemaan heihin.” (1. Joh. 5:18, UT 2020).

Me emme siis ole toivottomia Pahan vallan edessä, sillä Jeesus on voittanut Pahan vallan synnittömänä meidän puolestamme. Jeesus pitää itse huolen siitä, että Paha ei pääse koskemaan meihin. Meillä on Jeesus, joka puolustaa meitä loppuun asti.

Synnin palkka on kuolema, mutta synnitöntä ei voi kuolema voittaa. Siksi saamme tänäänkin mennä ”Isän taskuun, Pojan laskuun”, kuten vanha sanonta kuuluu. Kun olet Jeesuksen taskussa, olet jo nyt voittajan puolella. Tulkoon eteesi millainen vastustaja tahansa.

Jeesus vakuuttaa meille: ”Se, joka noudattaa minun sanaani, ei koskaan näe kuolemaa.” (Joh. 8:51, UT 2020). Älä siis enää epäröi tulla voittajan puolelle. Puolestasi on jo kaikki tehty.

Pauli Pesonen

vapaaehtoinen puuhastelija evankelisluterilaisessa seurakunnassa

Leave a Comment