Hengen eväitä: Jeesus herättää uskon

Sunnuntain evankeliumiteksti on Markuksen evankeliumin 1. luvun kertomus siitä, kuinka Jeesus aloitti julkisen toimintansa parantamalla Simonin anopin ja muita sairaita.

Jeesuksen ihmeitä tekevä voima herätti ihmisissä uskoa ja toivoa. Meidän aikanamme harvemmin pääsee todistamaan tällaisia ihmeitä. Minun täytyy myös rehellisesti tunnustaa, että olen suhtautunut aika skeptisesti monissa hengellisissä kokouksissa väitettyihin parannuksiin, sillä harvoin on lopullista parantumista tapahtunut.

Viime kesästä lähtien olen seurannut erään iäkkään sukulaisen kamppailua vakavaa sairautta vastaan. Syöpä, joka oli ollut hoidettavissa yli 10 vuoden ajan, muuttui yhtäkkiä aggressiiviseksi, ja syyskuussa elinaikaennuste oli enää joitakin viikkoja. Samalla syöpälääkitys lopetettiin turhana.

Potilas halusi viettää viimeiset aikansa mahdollisimman pitkään kotihoidossa läheisten ympäröimänä, ja näin tehtiin.

Sukulaisemme eli sitkeästi, mutta hänen tilansa kuitenkin heikkeni koko ajan. Lopulta häntä ei enää pystytty hoitamaan kotona, vaan hänet siirrettiin marraskuussa paikallisen terveyskeskuksen vuodeosastolle. Lokakuusta joulukuuhun, kahden kuukauden ajan, hän ei pystynyt syömään mitään, vaan ainoastaan joi vettä, jolloin hän laihtui parikymmentä kiloa ja oli hereilläkin vain lyhyitä aikoja kerrallaan.

Aluksi läheiset pääsivät vierailemaan osastolla päivittäin, mutta myöhemmin vierailuja rajoitettiin, ja jossakin vaiheessa ne kiellettiin kokonaan. Silloin oltiin vain puhelinsoittojen ja ikkunan läpi näkemisen varassa.

Koko sairauden ajan suuri joukko ihmisiä Juupajoen rukouspiiriä myöten muisti sukulaistamme rukouksissaan.

Joulukuussa hänen tilassaan tapahtui ihmeellinen käänne: potilas alkoi yhtäkkiä toipua. Hänen ruokahalunsa palasi, ja hän pystyi taas nousemaan vuoteesta ja liikkumaan. Hoidossa itsessään ei tapahtunut mitään muutosta, eli esimerkiksi lääkitys oli vain kipuja lievittävää.

Näinä päivinä potilas on pääsemässä kotihoitoon. Kukaan ei pysty selittämään tuota käännettä, vaan se vaikuttaa ihmeeltä: miten iäkäs ihminen, jolle annettiin muutama viikko elinaikaa, selviää jo pelkästään kahden kuukauden täydellisestä energiapaastosta ja on hengissä neljän kuukauden kuluttua ja on jopa tullut parempaan kuntoon?

Jumala tekee ihmeitä tänäkin päivänä.

Jumala, pidä minusta huoli, sinuun minä turvaan.

Vesa Tulivirta

kanttori

Leave a Comment