Hengen eväitä: Jeesus ilmaisee jumalallisen voimansa

Sunnuntain Uuden testamentin tekstissä apostoli Paavali kirjoittaa kirjeessään Titukselle saaneensa apostolina tehtäväkseen auttaa Jumalan valittuja uskomaan, tuntemaan pyhän totuuden ja toivoen odottamaan ikuista elämää. Tämän on Jumala luvannut ennen aikojen alkua ja hän pysyy sanassaan. Kun oikea aika oli tullut, hän ilmoitti sanansa siinä evankeliumissa, joka uskottiin minulle Jumalan, meidän pelastajamme käskystä.

Esikuvamme seurakunnan työssä, apostoli Paavali, ymmärsi oman tehtävänsä tärkeyden. Miten monesti arjen touhujen keskellä unohtuukaan moni sellainenkin asia, josta haluaisi pitää kynsin ja hampain kiinni. Kiirehän se ajaa meitä takaa niin, ettei aina itsekään tiedä, minne on menossa ja mistä tulossa.

Joulun aika on rauhoittumisen aikaa meille useimmille. Otamme mielellämme ainakin välipäivät vapaiksi ja lepäilemme ennen vuoden vaihdetta. Vieläkös sinä teet uudenvuoden lupauksia? Tänä vuonna en edes muistanut, että sekin kuuluisi tähän aikaan vuodesta.

Liian monta lupausta on jäänyt haaveeksi. Ehkä onkin parasta yrittää päivittäin löytää joku yksi hyvä asia, minkä lupaa itselleen ja pyytää Taivaan Isältä voimia sen toteuttamiseen.

Ainakin toivon kovasti, että kun jään tänä keväänä eläkkeelle, ehtisin vihdoinkin tutkia Raamattua myös alkukielillä. Nuorena pappina kuvittelin tutkivani jokaisen messun tekstit ja evankeliumin ja sitten pitkin viikkoa mietiskeleväni kaikessa rauhassa, mitä Herra antaisi opetettavaksi ja julistettavaksi seurakunnalle.

Ajatus oli hyvä, mutta jo ensimmäisessä virkapaikassani, kirkkoherran sijaisena, yksipappisessa seurakunnassa, ymmärsin, että kuvani papin työstä oli aivan liian romanttinen ja valitettavan epärealistinen.

Vieläkin tutkin sanaa niin paljon kuin ehdin, mutta seurakunnan työt ovat niin moninaiset, ettei aikaa tahdo helposti löytyä. Ja usein on jäänyt paljon sen varaan, että rukouksessa pyydän Pyhää Henkeä avaamaan tekstejä niin, että yksi kuulijoistani saisi saarnasta omaan elämäänsä vastauksen.

Nöyryyttä saarnavirka on kasvattanut. Yksin en olisi saanut mitään aikaan, kaikesta saan kiittää Jeesusta, joka näyttää meille jokaiselle jumalallisen voimansa, kun sitä häneltä hartaasti pyydämme. Annetaan sanan koskettaa tänäkin vuonna.

Sirpa Riihimäki

Kappalainen

Oriveden seurakunta

Leave a Comment