Hengen eväitä: Kuka Jeesus on? 

Mikä on sinun suhteesi Jeesukseen? Ajatteletko, että hän on satuhahmo, historiallinen merkkihenkilö vai Jumalan poika? Haluaisitko tietää hänestä enemmän? Jos haluat, niin avaa Raamattu ja ota asiasta selvää!  

Raamattu kertoo, että Jeesus syntyi Betlehemissä. Hänen äitinsä oli Maria, joka tuli ihmeellisellä tavalla raskaaksi. Jumala ilmoitti Marialle, että Pyhä Henki tulee hänen yllensä ja hän synnyttää Jumalan pojan. Raamattu ei kerro paljoakaan Jeesuksen lapsuudesta ja nuoruudesta. Jeesus sai sisaruksia ja eli tavallista elämää sisarustensa kanssa. 12-vuotiaana hän kävi vanhempiensa kanssa Jerusalemissa pääsiäisjuhlissa ja ihmetytti temppelin opettajia viisaudellaan. 

Noin 30-vuotiaana Jeesus sai kasteen serkultaan Johannekselta. Raamatun mukaan kasteessa Pyhä Henki laskeutui kyyhkysen tavoin Jeesuksen päälle ja taivaasta kuului Jumalan ääni, joka sanoi, että tämä on hänen rakas poikansa.

Kasteen jälkeen Jeesus oli 40 päivää autiomaassa paholaisen kiusattavana ja sitten hän oli valmis aloittamaan työnsä. Jeesus kiersi eri paikkakunnilla, opetti ihmisiä ja teki ihmeitä. Hänellä oli oma läheinen joukkonsa, opetuslapset, jotka kulkivat hänen kanssaan. Jeesuksen puheet ja teot ihmetyttivät, ihastuttivat ja myös vihastuttivat ihmisiä. Monet ihmiset uskoivat Jeesuksen puheisiin ja lähtivät seuraamaan häntä. 

Seurakunnan vanhimmat olivat vihoissaan Jeesuksen suosiosta ja hänen opetuksistaan. He alkoivat suunnitella Jeesuksen vangitsemista. Pääsiäisjuhlan aikaan Jerusalemissa Jeesus vietti pääsiäisaterian, ensimmäisen ehtoollisen, opetuslastensa kanssa. Pian tämän jälkeen Jeesus vangittiin.

Ylipapit ja seurakunnan vanhimmat kiihottivat kansaa vaatimaan Jeesuksen tappamista ja Jeesus tuomittiin kuolemaan. Jeesus ristiinnaulitiin Golgatalle ja hän kuoli syyttömänä hirvittävästi kärsien. Temppelin väliverho repesi kahtia, kaikki pimeni ja maa vavahteli. Jeesus haudattiin kalliohautaan, mutta kolmantena päivänä hauta oli tyhjä.

Enkeli kertoi haudalle tulleille naisille, että Jeesus oli noussut kuolleista. Jeesus ilmestyi monelle ihmiselle ja nousi opetuslastensa nähden taivaaseen. Myöhemmin opetuslapset saivat Pyhän Hengen ja alkoivat kertoa kaikesta tapahtuneesta eteenpäin muille ihmisille. 

Tässä oli lyhyesti tiivistettynä Jeesuksen elämänkaari. Jeesus on Raamatun mukaan yhtä aikaa ihminen ja Jumala. Kolme opetuslasta sai nähdä tämän kerran vuorella, jossa Jeesuksen ulkomuoto muuttui heidän edessään hohtavan kirkkaaksi.

Siitä puhutaan meidän kirkossamme sunnuntaina, joka on nimeltään kirkastussunnuntai. Tervetuloa kuuntelemaan! Raamattua lukemalla Jumalan ihmeellinen suunnitelma voi myös kirkastua. Raamatussa Jeesuksen tarina, Jumalan pelastussuunnitelma, alkaa jo heti Vanhan Testamentin alusta ja jatkuu läpi Raamatun. Kannattaa tutustua! 

Kirsi Pesonen

Leave a Comment