Hengen eväitä: Sinut on kutsuttu, tervetuloa!

Omassa perheessäni on vasta lähetetty kutsuja 10-vuotiaan syntymäpäiväjuhliin niin kavereille kuin sukulaisillekin. Kaverit mietittiin tarkkaan, keiden erityisesti toivotaan tulevan paikalle. Juhlia on odotettu innolla ja samoin vieraita. Synttärisankari on kertonut tarkkaan, mitä juhlissa tehdään ja millä herkutellaan.

Elämän aikana saamme monenlaisia kutsuja: syntymäpäiville, valmistujaisiin, häihin, hautajaisiin, ristiäisiin, illanviettoon, tupaantuliaisiin, iloisiin ja surullisiin tapahtumiin. Toisinaan kutsut ovat ilahduttavia ja innostavia, kun taas toisinaan ei niin kovin toivottuja. Kutsu voi tuntua tulleen väärään aikaan.

Kutsuun myöntävästi vastaaminen voi olla helppoa tai vaatia järjestelyjä, mutta se on kuitenkin toteutettavissa. Välillä kutsusta haluaa kieltäytyä, vaikka voisi olosuhteiden puolesta vastata myöntävästi. Toisinaan kutsusta kieltäytyminen tuntuu ainoalta vaihtoehdolta, muita mahdollisuuksia ei ole. Välillä kutsusta kieltäydytään todellisista syistä ja välillä kevyitä verukkeita käyttäen.

Kutsujalle on yleensä kurjaa, jos kutsusta kieltäydytään. Joskus kutsu saatetaan esittää velvollisuudesta, mutta kuitenkin toiveena, että kutsuttu saapuu paikalle. Kutsuja on nähnyt vaivaa tilaisuuteen ja miettinyt, keitä haluaa paikalle. Ketkä ovat minulle tärkeitä ihmisiä ja keiden toivon saapuvan paikalle?

Kiireisessä arjessa helposti kokee sovitut asiat velvollisuuksiksi, joista ei voi enää kieltäytyä. Välillä tulee päällekkäisyyksiä ja pitää miettiä tarkkaan, kumman valitsee. Entä jos valitsisinkin sen, mistä minulle tulee hyvä mieli? Entä jos valitsisinkin sen, joka edistää hyvinvointiani?

Entä jos valitsisinkin sen, mikä tuo minut lähemmäksi Jumalaani? Entä jos valitsisinkin sen, missä saan tuntea olevani rakastettu? Entä jos hyväksyisin Jumalan kutsun valtakuntaansa ja olisinkin siellä jo tänään?

Jumalan valtakunta on kaikkialla ympärillämme jo tässä elämässä ja sinut on kutsuttu, tervetuloa!

Henna Mäkiranta

lasten juhlien konkari

Leave a Comment