MAINOS
Sortter

Sortter selvitti: Edullisin laina ei aina löydy omasta pankista – kilpailuta lainat ja varmista reilut lainaehdot

Kiristynyt kilpailu finanssialalla vaikuttaa positiivisesti kuluttajahintoihin, sillä kuluttajilla on nyt enemmän vaihtoehtoja. Edullisin tarjous ei kuitenkaan välttämättä enää löydy omasta pankista.

Onneksi jokaisella kuluttajalla on nykyään mahdollisuus saada kilpailukykyinen tarjous pankkialan kiristyneen kilpailun myötä. Kotimainen lainavertailualusta Sortter selvitti, ettei edullisin laina aina löydy omasta kotipankista, vaan kilpailuttamalla vakuudettoman lainan voit säästää jopa satoja euroja lainakustannuksissa.

Korkotaso elää – kilpailu hyödyttää kuluttajaa

Kivijalkapankit vähenevät jatkuvasti katukuvasta ja pankkipalvelut siirtyvät verkkoon. Samaan aikaan kuluttajan on helpompi vertailla muiden pankkien ja rahoituslaitosten hintoja ja ehtoja sekä vertailla niitä oman pankin tarjoamiin ehtoihin. Lisäksi uusia rahoituslaitoksia ja lainatyyppejä on tullut markkinoille viime vuosina paljon. Kilpailu hyödyttääkin eniten juuri kuluttajaa.

Vaikka olet joskus voinut saada omasta pankistasi kilpailukykyisen lainatarjouksen, elävät lainojen korot kuitenkin jopa kuukausittain ja on mahdollista, ettet saa enää uudelleen yhtä hyvää lainatarjousta kuin aiemmin. Lisäksi epävarmat viime vuodet, inflaatio ja korkojen heilahtelut ovat vaikuttaneet yleiseen korkotilanteeseen negatiivisesti.

Korkotason vaihtelu kannattaakin ottaa huomioon, mikäli sinulla on tällä hetkellä lainaa. Jos laina-aikasi on useita vuosia, kannattaa laina kilpailuttaa säännöllisesti, esimerkiksi puolen vuoden tai vuoden välein. Näin voit tarkistaa ajankohtaisen korkotasosi ja säästää lainakustannuksissa. 

Kilpailuta luottosi Sortterin avulla – voit säästää 1 822 euroa

Lainojen kilpailuttamiseen on pääsääntöisesti kaksi keinoa: voit joko kysellä tarjouksia itse suoraan pankeista tai vaihtoehtoisesti käyttää lainojen vertailupalvelua.

Maksuton lainavertailupalvelu Sortter helpottaa kilpailuttamaan lainat, sillä voit saada yhdellä hakemuksella jopa kymmeniä lainatarjouksia. Sortterin käyttäminen on helppoa, nopeaa ja maksutonta.

Sortter vertailee lainat läpinäkyvästi todellisen vuosikoron mukaan. Järjestämme lainanantajilta saadut lainatarjoukset edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan, jolloin sinun on helpompi vertailla eri tarjouksia keskenään.

Sortterin asiakkaat säästävät tyypillisesti 1 822 euroa kilpailuttaessaan lainansa. Kilpailuttamisen kautta saavutettu säästö on laskettu vertaamalla edullisimpia ja kalleimpia lainatarjouksia keskenään. Laskennan perusteena on käytetty pankkien maaliskuussa 2024 tekemiä lainatarjouksia, joiden lainasummat olivat 8 000–10 000 euroa. Ilmoitettu säästö on lainakustannusten mediaani eli keskiluku joka ilmoittaa lainakustannusten tyypillisen jakauman.

Vertaile, valitse ja säästä lainakuluissa – kilpailuta lainasi jo tänään.

MAINOS