Vastaa kyselyyn: Valitsiko valtuusto oikean salikoon Rovastinkankaan koulun laajennukseen?

Vastaa kyselyyn ja kerro, tekikö valtusto oikean päätöksen Rovastinkankaan koulun laajennuksen monitoimitilan koosta.
ROVASTINKANKAAN koulun laajennusosaan rakennetaan 750 neliön monitoimitila. Kaupungin suunnitelmana on, että laajennus rakennetaan vuosina 2025–2026.

Koulun laajennusosaan tulevat ruokala, jakelukeittiö, musiikkiluokka, käsityöluokat, pukutilat, liikuntavälinevarastot ja monitoimitila.

Oriveden kaupunginvaltuusto päätti edellisessä kokouksessaan laajennuksen monitoimitilan eli liikuntasalin koosta. Valtuustolla oli kolme vaihtoehtoa, joista se päätti.

Ensimmäisessä laajennusosan vaihtoehdossa monitoimitilan koko oli 343 neliömetriä ja arvioitu kokonaisinvestointi noin 7,2 miljoonaa euroa.

Toisessa vaihtoehdossa oli 750 neliömetrin monitoimitila, ja kustannukset 8,6 miljoona euroa.

Kolmannessa vaihtoehdossa monitoimitila olisi ollut 920 neliömetriä, jolloin arvioitu kokonaisinvestointi olisi noin 9,3 miljoonaa.

Urheiluseurojen toiveena oli, että laajennuksen hallista tulisi suurin mahdollinen, jotta siellä voisi harrastaa mahdollisimman monia lajeja. Suurimmassa hallissa muun muassa salibandyn ja futsalin pelaaminen olisivat mahdollisia.

Valtuuston päätös oli keskikokoinen sali, joka on riittävän kokoinen esimerkiksi lentopallon, sulkapallon ja koripallon harjoitteluun sekä junioritason peleihin ja turnauksiin. Salitila pystytään jakamaan kahteen lohkoon, joissa on mahdollista harjoitella samanaikaisesti.

Laajennusta varten Oriveden kaupunki ottaa uutta lainaa. Tällä hetkellä kaupungin lainakanta on 2 230 euroa asukasta kohden. Kaupunginvaltuuston päättämän laajennusvaihtoehdon myötä lainakanta on nousemassa vuoden 2027 lopussa 4 015 euroon asukasta kohden.

Vastaa kyselyyn ja kerro, valitsiko valtuusto oikean salikoon koulun laajennukseen. Voit myös perustella vastaustasi.