Poliisi varoittaa tekstiviestitse liikkeellä olevasta huijaustavasta

Tekstiviesteissä henkilöitä yritetään huijata tiedolla, että heille olisi tullut pakettilähetys Matkahuoltoon.
POLIISIN tietoon on tullut, että liikkeellä on Matkahuollon nimissä kulkevia huijausviestejä.

Tiedotteessaan poliisi kertoo, että huijauksessa henkilöille lähetetään tekstiviesti otsikolla Matkahuolt, siis ilman o-kirjainta. Viestissä ilmoitetaan, että henkilöllä olisi Matkahuollossa odottava paketti.

– Viestissä on myös linkki erilliselle, Matkahuollon sivua muistuttavalle sivustolle. Kun henkilö klikkaa linkkiä siirtyy hän tälle valesivustolle, jossa pitää syöttää verkkopankkitunnukset. Näin rikollinen saa tunnukset haltuunsa ja henkilön tili tyhjennetään, poliisi kertoo tiedotteessa.

Poliisi muistuttaa, että jos et ole itse tilannut pakettia, ei viestiin pidä reagoida.

Poliisin TVA-yksikön tutkinnanjohtaja rikoskomisario Tommi Juvonen kannustaa tiedotteessa ihmisiä myös käyttämään aktiivisesti operaattoreiden tarjoamaa mobiilivarmennetta.

– Se tuo lisäturvaa, kun palveluihin kirjaudutaan pelkällä mobiilivarmenteella. Mobiilivarmenteen käyttöönotto ja käyttäminen on helppoa, kertoo Juvonen.

– Verkkopankkitunnuksia ei kysellä erikseen minkään tahon toimesta puhelimitse, viestein tai muutoinkaan. Olkaa valppaina ja katsokaa etenkin linkitetyn sivuston osoiterivistöä. Se näyttää valesivustolla erilaiselta, kuin oikealla sivustolla. Muista, että oikotietä rikkauksiin tai ilmaisiin tavaroihin ei ole, Juvonen myös toteaa tiedotteessa.

TVA-yksikkö on poliisin tuore valtakunnallinen yksikkö, joka aloitti toimintansa 1.5.2024. Yksikkö tutkii tietoverkkoavusteisia omaisuusrikoksia koko valtakunnan alueella ja priorisoi tutkinnassa vakavimmat tapaukset.