Fortunan U14-joukkue hävisi koko kauden aikana vain kaksi peliä, joista toinen oli sarjapelit huipentanut finaali – hopeamitalit ovat kuitenkin alkaneet jo kirkastua: ”Olen ylpeä, että jokainen antoi kaikkensa koko kauden ajan”

Fortunan U14-joukkue kirkasti mitalinsa viime kaudesta. Pronssi vaihtui nyt hopeaan. Finaalipelissä joukkue oli uudessa tilanteessa.

Fortunan U14-joukkue voitti Hämeen A-sarjan hopeaa. Joukkueessa pelaavat Konsta Nukarinen (edessä vas.), Eevert Reijonen, Elias Kuusisto, Jerkka Saarinen, Vilho Koho, Jooa Ruotsalainen, Jasper Leponiemi, Inkeri Laakso, Aatu Karapalo (takana vas.), Eevert Koponen, Aatu Sikala, Patrik Kanerva ja Oiva Heino. Kantava voima puolustuksessa on myös Iida Sutinen. Kuva: joukkueen albumista

Fortunan U14-joukkue voitti jääkiekkokauden päätteeksi Hämeen A-sarjassa hopeaa. Kotihallissa pelatussa finaaliottelussa Koovee oli parempi maalein 1–3.

– Oli pettynyt fiilis. Harmitti pelaajia ja valmentajaa, toteaa joukkueen vastuuvalmentajana ensimmäistä kauttaan toimiva Jarkko Ruotsalainen.

Viikossa hopeinen mitali on kuitenkin jo ehtinyt kirkastua.

– Onhan se kurjaa, että hävittiin, mutta toisaalta kyllä se hopeamitalikin maistuu, ja olen tyytyväinen siihen. Joukkueemme on erittäin hyvä, ja olen ylpeä, että jokainen antoi kaikkensa koko kauden ajan eikä luovuttanut missään pelissä, kiittelee joukkueen kapteeni Aatu Sikala.

Joukkue on tällä kaudella ollut sarjassaan täysin suvereeni. Se on hävinnyt koko kauden aikana vain kaksi ottelua: finaalipelin lisäksi pronssia voittanutta HC Nokiaa vastaan. Helmikuussa joukkue pelasi Kooveetä vastaan tiukan pelin, joka kääntyi tuolloin Fortunan voitoksi.

– Finaalissa olimme uudessa tilanteessa, kun olimme pari maalia häviöllä. Näin ei ole juuri ollut. Finaalipeli myös jännitti hirveästi, alkulämmöistä lähtien, Ruotsalainen toteaa.

– Peli oli silti hyvä. Hallitsimme sitä, mutta emme saaneet maaleja tehtyä. Pelasimme viimeisen vitosen ilman maalivahtia. Yritystä oli, mutta ei vaan riittänyt.

Joukkue on kuitenkin Ruotsalaisen mukaan mennyt tällä kaudella eteenpäin, ja mitalikin kirkastui viime keväästä, jolloin Fortunan joukkue otti pronssia tuolloin U13-ikäluokassa. U13-ikäluokka on ensimmäinen, joka junioreissa pelaa niin sanotut play off -pelit.

Jääkiekkoliitossa sarjatasoja on kolme: A, AA ja AAA. Ensi syksynä joukkue nousee U15 AA -sarjaan. Keväällä on kuitenkin edessä vielä kauden huipentava turnaus Savonlinnassa.

– Joulutauolla sitten katsotaan, miten pelit ovat menneet. Viime syksynä tuntui, että olimme ehkä väärässä sarjassa. Maaliero oli yli sata plussalla, ja teimme keskimäärin yli kymmenen maalia joka peliin. Jatkuva voittaminenkaan ei ole pitkän päälle ole hyväksi. Pelaajatkin tykkäävät, kun joutuu vähän enemmän puristamaan, ja on kivempi koutsatakin, Ruotsalainen ruotii.

Ensi kaudella pitkään koossa olleeseen joukkueeseen on liittymässä mukaan jokunen uusi pelaaja seuran sisältä. Pyrkimyksenä on turvata mahdollisuus jatkaa harrastusta omalla paikkakunnalla vähintään yläkoulun loppuun asti.

– Tavoitteena on kehittää koko ajan joukkueen peliä ja joukkuepeliä. Niitä onkin saatu aika hyvin tällä kaudella eteenpäin. Kiekon liikuttaminen ja joukkuepelaaminen ovat olleet paljolti tämän kauden juttu ja sitä samaa jatketaan edelleen, itsekin aikanaan Fortunan junioripolun edustukseen saakka läpikäynyt Ruotsalainen sanoo.

Kapteeni Sikala kuvailee joukkuettaan innokkaaksi ja energiseksi. Myös joukkuehenki on hyvä.

– Tykkään nähdä, kun kaikki ovat kaikkien kavereita, ja kaikilla on mukava fiilis tulla hallille treenaamaan ja pelaamaan, hän sanoo.

Hyvä joukkuehenki onkin yksi joukkueen vahvuuksista, näkee myös joukkueenjohtaja Sari Kanerva.

– Sama ydinporukka on ollut yhdessä jo vuosia. Heillä on hyvä joukkuehenki ja oma huumori. He osaavat nauraa myös itselleen eivätkä ota jääkiekkoa liian tosissaan.

Fortunan joukkueista mitalipeleihin ylsi myös U15-joukkue, joka pelasi syksyn AA-sarjaa ja kevään A-sarjaa. Pronssiottelussa mitalit vei lopulta LeKi.

Valmentaja Jarkko Ruotsalainen painottaa joukkuepeliä. Kuva: joukkueen albumista