OrPon Putkisaari, Aronen ja Ylivainio on valittu maajoukkueryhmään – paikkaa maajoukkueessa tavoittelee myös Netta Rekola

Kolmella Oriveden Ponnistuksen liigajoukkueen pelaajalla on mahdollisuus päästä pelaamaan naisten maajoukkueessa kevään aikana. Myös Länkipohjasta kotoisin oleva Netta Rekola on nimetty maajoukkueryhmään.

OrPo, LP-Vampula
OrPon liigajoukkueen liberona pitkään pelannut Emilia Putkisaari (kesk.) on valittu kevään maajoukkueryhmään. Myös OrPon Ada Aronen (9) ja Jenna Ylivainio ovat mukana isossa 24 pelaajan ryhmässä. Arkistokuva: Veli-Jussi Lietsala

Oriveden Ponnistuksen lentopallon liigajoukkueen pelaajat Emilia Putkisaari, Ada Aronen ja Jenna Ylivainio on valittu naisten lentopallomaajoukkueen 24 pelaajan ryhmään.

Myös Längelmäeltä lähtöisin oleva, nykyisin LP Kangasalaa edustava Netta Rekola on nimetty ryhmään.

Lue myös: OrPon Ada Aronen läpäisi maajoukkueen leirityksen ja pääsi EM-joukkueeseen – mukana joukkueessa on myös muita, jotka ovat aikoinaan edustaneet OrPoa

Lentopalloliiton uutisessa kerrotaan, että ryhmästä valitaan 14 pelaaja toukokuussa ja kesäkuussa pelattaviin Hopeisen liigan otteluihin. Joukkue julkistetaan Mestaruusliigan finaalien päätyttyä.

Jo ennen Hopeisen liigan otteluita toukokuun alussa maajoukkueeseen valitut 14 pelaajaa kokoontuvat myös leiritykseen. Loput isoon ryhmään nimetyt kymmenen pelaajaa muodostavat reservin, josta voidaan nostaa tarvittaessa pelaajia mukaan joukkueeseen.

Valinnat 24 pelaajaan ryhmään on tehnyt naisten maajoukkueen päävalmentaja Nikolas Buser.

Jo viime vuonna mukana ryhmässä

Putkisaari, Aronen, Ylivainio ja Rekola kuuluivat myös viime kesänä naisten maajoukkueen ryhmään, josta Buser valitsi lopullisen joukkueen loppukesällä käytyihin naisten lentopallon EM-kisoihin. Nelikosta Suomen kisajoukkueeseen etenivät Aronen ja Rekola.

Aronen on ollut maajoukkuetehtävissä yhteensä seitsemässä maaottelussa ja Rekola 17 maaottelussa. Ylivainiolle maaottelukokemusta on kertynyt neljän ottelun verran. Putkisaari ei vielä ole päässyt mukaan viralliseen maaotteluun.

Putkisaaren lisäksi isoon ryhmään on liberoista valittu Puijo Wolleyn Veera Help, LP Viestin Netta Laaksonen ja LP Kangasalan Laura Penttilä.

Passarin paikkaa Ylivainion kanssa tavoittelevat Ranskassa pelaava Kaisa Alanko, LP Kangasalan Emmi Jalonen, Pölkky Kuusamon Sofia Lehto ja Puijo Wolleyn Liina Räty.

Arosen lisäksi isossa ryhmässä on kuusi muuta yleispelaajaa. He ovat Portugalissa pelaava Hilkka Hujanen, LP Kangasalan Heini Ahtola, Neea-Maria Joki ja Viivi Pyhäjärvi, Puijo Wolleyn Emilia Kääntä, sekä LP-Vampulan Linnea Kuusela.

Rekolan lisäksi keskipelaajan paikalle ehdolla ovat Ranskassa pelaava Daniela Öhman, Puijo Wolleyn Ella Autere ja Taija Tikka, LP Kangasalan Laura Laukkanen ja Pölkky Kuusamon Bettina Yli-Sissala.

Hakkureiksi ryhmään on nimetty Ranskassa pelaava Saana Lindgren ja Tsekeissä pelaava Yasmine Madsen.

– Ryhmä on mielenkiintoinen. Joitakin tuttuja nimiä viime vuosilta isoistakin rooleista on poissa tästä kesän ensimmäisestä puolikkaasta, kuten myös läpimurron viime kesinä tehneitä pelaajia. Tästä huolimatta meillä on erittäin iskukykyinen joukkue. Poissaolot antavat samalla uusille tulokkaille mahdollisuuden tehdä vaikutuksen ja saada kansainvälistä kokemusta, päävalmentaja Buser toteaa tiedotteessa.

Hopeisen liigan kotiturnaus on Tampereella

Toukokuussa maajoukkue pelaa Hopeista liigaa kotiturnauksessa Tampereella. Suomi kohtaa 16. toukokuuta Luxemburgin ja 18. toukokuuta Portugalin.

Tampereen toukokuisen turnauksen jälkeen joukkue kohtaa Unkarissa 1.–2. kesäkuuta Latvian ja Unkarin sekä vielä Färsaarilla 7.–8. kesäkuuta Färsaaret ja Bosnia-Hertsegovina. Tämän jälkeen ohjelmassa ovat mahdolliset finaaliottelut 13. kesäkuuta ja 16. kesäkuuta.

Hopeisen liigan jälkeen maajoukkueella alkaa valmistautuminen EM-karsintoihin. Valmistautuminen alkaa leirityksellä 22. heinäkuuta ja ohjelmassa on myös muutama harjoitusottelu.

EM-karsintojen kotipeli Sveitsiä vastaan on elokuun puolivälissä ja vierasottelu Saksaa vastaan elokuun lopussa.